İnegölspor, geçtiğimiz hafta uzak kaldığı Play-Off potasına Tepecikspor'u 1-0 yenerek tekrar girmeyi başardı ve sezonun son maçı öncesi avantaj elde etti. Artık her şey İnegölspor'un elinde.

Eyüpspor maçından alınacak 3 puan Play-Off'a kalmak demek. Sezon başındaki takımı göz önünde bulundurduğumuzda, sonuç ne olursa olsun Play-Off'a kalmak, İnegölspor için önemli bir başarı diyebiliriz.

Maça çift forvetle başladı İnegölspor. İlk 10 dakikada 2 önemli pozisyonu değerlendiremedikten sonra oyun iki takımın orta saha mücadelesi şekline dönüştü.

Oyunun genel anlamda ortada geçeceğini düşünürken Tepecikspor'lu orta saha oyuncusu durup dururken kırmızı kart görerek İnegölspor'a Play-Off yolunda önemli bir katkı sağladı.

İkinci yarıda kontrol İnegölspor'daydı. Bence maçın kayda değer tek ismi Abdülkadir Akyıldız'la golü bulan temsilcimiz skoru korudu ve önemli bir galibiyet aldı.

Sezonun genelinde taraftarı çok tatmin eden bir futbol ortaya koyamadı İnegölspor. Hatta Tepecikspor maçında da gol gelene kadar homurdanan taraftar sayısı oldukça fazlaydı. Galip gelen ve önemli bir başarı diyebileceğimiz Play-Off potasına giren takımı eleştirmek biraz itici gelebilir ama ne yazık ki İnegölspor'un gol bulana kadar doğru düzgün bir oyun düzeni yok.

Oyun tamamen bireysel performanslara bakıyor. Böyle olunca da etkisiz Raif Demir ve Levent Kale, verimsiz Zahid Arslan'la beklenen ve istenen oyun sahaya yansımıyor. Sonra defanstan uzun toplarından medet umar hale geliyoruz. Bu uzun topları çıkıp almaya veya indirmeye çalışan Abdülkadir takımın en çok yorulan oyuncusu oluyor.

Öne geçtikten sonra rakibi üstüne çeken ve kontralarla etkili olan bir İnegölspor var. Aydınspor maçında art arda gelen gollerle bunu görmüştük. Tepecikspor maçında da benzer pozisyonlar bulundu ama değerlendirilemedi. Raif-Mahmut değişikliği oyun akışına olumlu etki yapsa da son dakikalarda Mahmut'un değerlendiremediği pozisyonlar adeta saç baş yoldurdu.

Bu kafa yapısıyla kendisinden bir beklentimiz olmaması gerektiğini bize, bir kere daha gösterdi Mahmut Şeker.

Genç bir oyuncunun bu derece gamsız, bu derece lakayt olmasını ben bir taraftar olarak kabul edemiyorum.

Yukarda da söylediğimiz gibi maçın kayda değer tek oyuncusu Abdülkadir'di. Hayranlıkla izledim.

Takıma açık ara en önemli katkıyı veren oyuncu. Gol atmasının dışında inanılmaz diri ve istekli. İnşallah Abdülkadir'i önümüzdeki sezon da bu takımda izleme şansımız olur.

Deplasmanda oynadığı 16 karşılaşmada 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan İnegölspor'a Eyüpspor karşısında başarılar diliyorum.