Yer : Arjantin'in Candido Godi kenti..1970 lı yıllar. Şehirde o zamana kadar görülmemiş şekilde ikiz ve üçüz çocukların doğumunda artış gözlenmişti. Yıllar sonra bu durumun altında yatan neden ortaya çıktı. Kendisini bir jinekolog olarak tanıtan esrarengiz bir ismin bölgedeki kadınlara uyguladığı bir tedavinin sonuçlarıydı. Bu kişi, Nazilerin "Ölüm meleği" dedikleri toplama kampı doktoru firari Joseph Mengele'nin ta kendisiydi..

Naziler gerçekten iyi okunması gereken bir topluluktur. Bugün teknolojik ve tıbbi gelişmelerin çoğunu Nazilere borçludur insanlık. En önemlileri tabii ki savunma sanayisinin yanında genetik alanındaki gelişmelerdir ve bu gelişmelerde Mengele' nin ciddi bir rolü vardır.Ancak Nazilerin bu ilerlemesinin altında gerek kobay gerek köle olarak çalıştırdıkları Yahudi,Çingene,Polonyalı ve Slav halklarının kanı vardı...

Nazilerin bu dehşet ayinine rağmen hiç kimse tıpkı bugün mezhep savaşlarının (!), siyasi otoritelerin ve radikal hareketlerin din hakkında bıraktığı yanlış izlenimde gösterdiği tepkiler gibi , "Bilim tüm kötülüklerin anasıdır." ya da "Tüm savaşlar Bilim yüzünden çıkıyor" dememiştir. Çünkü işlerine gelmemiştir. Daha derine inersek ben bunu biraz insan karakterinin paganist yönüne yoruyorum. Mesela Antik cağlarda insan azameti ve korkunçluğu karşısında ezildiği şeylere uluhiyyet atfedermiş. Ölüm, zaman, doğa olayları vs. Örnegin Roma putlarından birinin adı "Chron/Zaman" dı.Acaba insanın bilimi putlaştırmasının altında onun ihtişamı karşısında ezilmesi olabilir mi? Dinlerden azade özgür (!) insan ruhu nerede kaldı ?
İnsan denen şedit , menfaatçi ve acımasız varlığın hatalarının faturası hep dine kesilmiştir. Hatta dinin insanın vahşi beşer formuna karşı onurlu mücadelesine rağmen.

Din sınav sorularını çalın, ihalelere fesat karıştırın, makamı mevkii kendi yandaşlarınıza peşkeş çekin demez. Din "mezhep savaşı yapın. Yakın yıkın" demez. Bugün Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren mezhep savaşları islamdan önceki Arap - Pers çekişmesinin mirasıdır. Türkiye de sıklıkla üstünden kriz çıkarılmaya çalışılan Alevi- Sünni ikilemi de halk irfanını ve dini bağlayan bir durum değildir. Din bunlara zemin hazırlıyor ! Cevap bu mu ?

O zaman kötülüğe zemin hazırlıyor diye Dini inkar ettikleri gibi, iddialarında dosdoğru ve samimi iseler evlerindeki, işyerlerindeki ve hayatlarının her yerine serptikleri teknolojik ve insani yaşam aletlerinden vazgeçmeleri gerekmez mi ?

Elindeki bıçakla, iletişim kurduğu cep telefonu ile hem iyilik hem kötülük yapılamaz mı ? Para kullanamaz ve Devlete itaat edemezsin. Bunlar hem insanın sosyal toplumsal yaşamını kolaylaştıran ama kötü ellere geçtiğinde sıkıntılara kaoslara sebep olan araçlar değil midir ?
Araçlara savaş açılmaz. Araçlarla kavga edilmez. Erdem insanın araçtan doğruyu hakikati bulabilmesidir. "Din mi ? Aman aman bana uzak kalsın !" "Yeryüzündeki tüm savaşlar din yüzünden oluyor." ya da "Felsefe mi ? Abi Şeytan işi !" "Bana hadis madis deme ! Sünnet mi ? Uydurma abi tek kaynak Kur 'an. Tek kaynak İncil ." vs. vs. Bunlar akıllı, fikri vicdanı hür insan sözleri değildir. Bu adamlar kendisine araba çarpınca suçu şoför de değil de arabada bulan arabada kabahat arayan adam gibidirler. Ne kadar saçma ve dahi aptalca değil mi ? İşte hem böyle bir tavır sergileyip hem de bilimsel, akılcı,evrensel bir zihniyetten bahsetmek arasında Everest dağı kadar fark vardır. Böyle yapanlar aslında sadece ve sadece kendini kandırmaktadır ve acı olan tarafı bunun farkında bile değildir. (BITTI)
Selam sevgi ve muhabbetle...