MODEF EXPO fuarı Kasım ayının en önemli organizasyonlarından biriydi. Biriydi diyorum zira buna İMOS'un düzenlediği 'İnegöl Dünya İle Buluşuyor' organizasyonunu da eklememiz gerekiyor.

Amerika kıtasının büyükelçilerinin katıldığı organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından gözlerimizi MODEF EXPO'ya dikmiştik.

Mobilya, İnegöl'ün lokomotif sektörü. Bu sektörde yaşanan olumlu ya da olumsuz her türlü durum tüm ilçeye anında yansıyor.

Ülkenin doğu ve güneydoğusunda uzun süredir var olan sıkıntı, ihracatın güçlü olduğu Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki savaşlar ve karışıklar, son olarak yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomik yansımaları ile mobilya sektörü de nefes alamaz hale gelmişti.

Fuarın İnegöl'e iyi geleceğine ilişkin oluşturulan sloganın gerçeğe dönüşmesi en büyük umuttu mobilyacılar için. Atılan doğru adımlar, sonuca ulaştırabilecek reklam çalışmaları, ziyaretçi çalışmalarında heyetlerin doğru tespitleri MODEF EXPO'nun belki de en başarılı fuar olmasına sebep oldu.

Fuara katılamayanların dahi yüzünde gülücükler oluşturan fuarın başarılı geçmesinde emeği geçenleri kutluyorum. Gerçekten İnegöl'e iyi geldi. İnşallah tüm fuarlarımız bu şekilde gülümseyen şekilde geçer.

DEMOKRATLARIN LİDERİ

Cumartesi günü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İnegöl'deydi. Balıkesir'deki programı öncesi İlçe Başkanı Murat Balakuş'u ziyaret etti. Ardından da Kent Müzesi, Kamyoncular Garajı sonrası yerel gazetelere ziyaretlerde bulundu.

Demokrat Parti kökenli bir ailenin torunu olmanın gururuyla gazetemize yaptığı ziyarette ben karşıladım Uysal'ı. 40 yaşında genç bir ismi adı gibi 'Genç' gazetemizde ağırlamak mutlu etti bizleri.

Uysal, çok donanımlı bir isim. Bunu konuşmalarından anlıyorsunuz. Hayatını inceleme fırsatım oldu. Yurtdışı tahsili kadar hala yüksek lisans yapıyor olması da önemli.

Hem İnegöl'ün hem Bursa'nın hem de ulusal anlamda yaşanan sorunlar, sıkıntılar, artılar, eksiler bunların hepsini konuşma olanağımız oldu.

Açıkçası Adnan Menderes gibi beyefendi bir Genel Başkan, Başvekil'in yolundan giden olabildiğince beyefendi bir ismi karşımda görünce etkilenmedim diyemem. Allah yolunu açık etsin.

Gençlergücü, Orhaniyespor'a gitmiş olsam da zamanında ben her yerde 'Doğansporluyum' derim. Kime oy verirsem vereyim 'Ben Menderesçiyim, Demokrat Partiliyim' demeye de devam ederim. Demokrat Parti bize dedemizin, babamızın mirası...