İÇERDEKİ AK PARTİ DÜŞMANLARI

2019 yılı tüm partiler için özellikle de Ak parti için çok büyük önem taşıyor.

Ak Parti kurulduğu günden beri girdiği tüm seçimleri kazandı. Önümüzdeki seçimlerde de bu başarısını sürdürmek istiyor.

Ak Parti'nin kuruluşundan bu yana 16 yıl geçti. Bu süreçte; Askeri vesayetle mücadele, Gezi olayları, PKK ile mücadele, Fetö ile mücadele ve 15 Temmuz başta olmak üzere bir çok badire atlatıldı.

Doğal olarak Ak Parti de yıprandı. Bazı isimler yüksek tempoya ayak uyduramadı. Bazı isimler de iktidarın nimetlerinden faydalanma derdine düştü. FETÖ'nün hain girişiminden sonra vatandaşın Ak Parti'den beklentileri arttı.

Örneğin Vatandaş, FETÖ'ye karşı yapılan temizliğin Ak Parti içinde de daha etkin yapılmasını istiyor. Yine menfaatini ön planda tutan bunun için de Ak Parti'yi kullanmaya çalışan, mevki makam kavgası yapan tiplerin de temizlenmesini istiyor.

Ak Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşın taleplerinin farkında. Bu sebeple; FETÖ'den, menfaatten, yolsuzluktan, kibirden, gafletten tamamen arınmış, daha dinamik bir kadroyla yola devam etmek istiyor.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sözlerinin altını çizmek gerekiyor. İnegöl Ak Parti'de siyaset yapanlar tekrar tekrar okusunlar. İşte o sözler:

" Yanlışa tahammülümüz yok, 2019 bir kırılma noktası olacak. Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz. Eğer elinden dilinden emin olmayan insanlar olmadıkça biz gerçek Müslüman olamayız bunun idraki içinde olmalıyız. "

İnegöl'de kimlerin kimlere çalım atmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz.

Erdoğan'ın sözlerinin altını çizmeye devam edelim:

"Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlar ve zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar. Yanlışa tahammülümüz yok, 2019 bir kırılma noktası. "

Evet, hem Bursa'da hem İnegöl'de de gelecek günlerde büyük kırılmalar yaşanacak.

Erdoğan'ın son bir uyarısını paylaşalım: "AK Parti kadroları içinde hiç kimsenin kendi hırsını partisine ve davasına zarar verecek şekilde halkımıza dayatmasına rıza gösteremeyiz.Çok açık net söylüyorum. Kendi çıkarını partisinin ve davasının üzerinde gören kişi kadar AK Parti'ye düşman kimse yoktur."

Erdoğan kararlı gözüküyor. Ak Parti içindeki düşmanlar temizlenecek.

Son gelişmelere bakılırsa AK Parti işi sıkı tutuyor. AK Parti Teşkilat Başkanlığı bölge bölge, il il analiz yapıyor. Bu kapsamda 81 il başkanı Genel Merkeze çağrılıyor. Bir çok il başkanından görevi bırakması istendi. Bunlardan biri de Ak Parti Bursa il başkanı Cemalettin Torun'du.

Her il başkanıyla kendi illerindeki teşkilat yapıları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Bursa Ak Parti teşkilatı açısından Ankara'da tablo iyi gözükmüyor.

Faruk Çelik ve Bülent Arınç sonrası, Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala hamlesi de Bursa teşkilatını toparlamak için yeterli olmadı. Genel Merkez, Hakan Çavuşoğlu ismini kabineye alarak, Bursa ile ilgili diğer isimleri de kabine dışında bırakarak, önemli bir hamle yaptı. Önder Matlı gibi siyaseten ve ekonomik olarak rahat bir ismi de Bursa İl başkanlığına hazırlıyor.

Hem il hem de ilçe başkan adayları tek tek mülakata alındı. Görüşmelerde milletvekilleri de dinlendi. Vekillerden kendi bölgeleriyle ilgili bilgiler alındı. Görüşme trafiği teşkilatlarda daha önce görev almış isimlerle devam ediyor.

İl koordinatörleri ve bölge koordinatörlerinin illeri ziyaret ettiğini, adayları, STK'lara, vatandaşa, esnafa bile sorduğunu duyuyoruz. Adaylar; çevresine, arkadaşlarına soruluyor, referanslarına bakılıyor.

Özellikle de FETÖ' ye karşı adaylarla ilgili güvenlik soruşturmasında çok titiz davranıldığı gelen haberler arasında. Kulislerden haberler geldikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. TAHA KEREM.16.08.2017