Zatına layık şekilde Hamdu Sena Allah'a, sınırsız Salat ve Selam Yüce Resulullah'a

Rabiyyulevvel ayındayız.Bu ayı meşhur kılan Resulullah Efendimiz aleyhisselamın dünyaya teşrifleridir.Bu teşrif sırasında Kabe'deki putlar yerlere serilmiş, zem zem kuyusu taşmış, Onun yıldızı da doğmuştu. Mecusilerin bin yıldır sönmeyen ateşi sönüvermiş, Save Gölü kurumuştu. Kisranın sarayının sütunları yıkılmıştı. Bu işaretler Hakk'ın geldiği batılın zail olacağını haber veriyordu.

Efendimiz aleyhisselamın dünyaya gelişine yer alemi ve gök alemi seviniyordu. Cenabı Hakk O'nun doğumuna böylesi işaretlerle tabiri O'nun doğumunu kutluyordu. Bu gece tabir caizse bir bayram günü gibiydi.

Hadis kitaplarında ve Siyer-i Nebi'de O'nun doğumuna sevinen amcası Ebu Lehep, kölelerinden birini azat ediyor. Abbas bin Abdulmuttalip onu ölümünden sonra Ebu Leheb'i rüyasında görüyor. Ona halinden sual ediyor. 'Köleyi azat etmemden dolayı hayra nail olduğunu ve pazartesi günleri azabım hafifletiliyor.'diyordu. Merak edenlere kaynak bilgilerini kendilerine mail yoluyla ulaştırabilirim.

Bu mevlid günlerinde bu ay içerisinde güler yüzü eksik etmemek lazım gelir. Efendimizin doğumuna sevinen müşriklerden olan amcası Ebu Lehep dahi bir hayır görüyorsa müminin hali nasıl olur? Siz tahayyül edin.

Çocuklarımızın, sevdiklerimizin doğum günleri olduğunda pastalar kesiyor, sevincimizi paylaşıyoruz. İş peygamber Efendimize gelince bu sevinç neden yaşanmasın? Sadece bu kandil değil dini bayram günlerinde dahi imam efendilerden bazıları kafirlere hitap eden azap ayetlerini, Cenabı Hakkın Celaliyet sıfatlarını saydırıyor duruyor.

BU DİN RAHMET DİNİDİR

Alemlerin Efendisi, Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bu günlerde güzel kokular sürünmeli, ikramlarımızı ev halkımızdan başlamak üzere çevremize yapmalı, yüzümüzden tebessümü eksik etmemeliyiz.

Hazreti Ömer (ra.)'e "Beni canından da çok sevmedikçe gerçekten iman etmiş olmazsın."buyuran Peygamber Efendimiz değil midir? Onun doğumuna neden sevinmeyelim? Yok efendim bu kandiller eskiden kutlanmıyormuş bunlar bidattir diyenler çocuklarının, eşlerinin doğum günlerini hiç unutmuyorlar. Unuttuklarında işitecekleri azardan mı yoksa çok ayıp edecekler diye mi kutlamaları günler öncesinden ayarlıyorlar. Tabi sürpriz olacak öyle ya(!)

Cenabı Hakk 'Habibim' diye hitap ediyor. Kur'an-ı Kerim'de Allah Teala Efendimizin adını yalnız başına zikretmemiş muhakkak bir sıfat veya özelliğiyle anmıştır. Muhammedun Resulullah gibi.

Bizim sevgimiz nasıl? Biz de seviyor muyuz yoksa bu sevgiye özeniyor muyuz? Arasında epey bir fark vardır. Seven sevgisini onun isteklerini önemseyerek gösterir. Sevgimizin bir göstergesi salavattır. Bu Kur'an'da bir emirdir. "Allah ve melekleri Resule salat ederler, sizde salat edin"

Resulullah Efendimiz aleyhisselama sevgimizin göstergesi Onun yolundan gitmekle ve O'na salat ve selam getirmekle olur.

Efendimiz Aleyhisselam şöyle buyuruyorlar: "Kıyamet günü bana en yakın olanlar bana en çok salavat getirenlerdir." Bu sözü oturalım sadece salavat getirelim olarak anlamayalım. Yukarıda ifade ettiğimiz gibi Onun yolundan yani sünnetinden ayrılmamak üzere Sıratı Müstekim'de olup, Ona sevgimizi salavatlarla süslemek olarak anlayalım.

Zatına layık şekilde hamdu sena Allah'a, sınırsız salat ve selam Yüce Resulullah'a

Muhabbetle kalınız..