Seksen bin camimiz var. Yüz bin civarında din adamımız...Küçükken Kuran kursu macerası ile başlayan din eğitiminin her dakikası: "Dikkat et,burada med var ! İhfa yapacaksın!" uyarılarıyla geçen, lakin yaş kemale erdiğinde imam olunca her vakit namazda okuduğu surelerin Türkçe çevirisini yapamayan imamlarımız var.Yani bir mevzuda; "İyi de aga kafama takıldı!" diyecek cins kafalara cevabını verme yetkisine sahip din adamlarımız.
Ha bu arada Hayırlı cumalar !


Çinli bilim adamlarının meteor parçalarından enerji üretme çalışmaları sonlandı mı acaba? Japon bilim adamları sesin madde olduğunu keşfetmişlerdi yıllar önce. Eğer Kainatta dağınık olan sesleri toplayabilirseler, tarihteki şahsiyetlerin evrenin bir köşesinde sükut eden nutkunu canlı canlı dinleyebilecektik. Ne oldu, bilmem?


Almanların yirmi yıl önce yapmış oldukları camlarına perde çekip hatta dışarı bakmadan, joystik yardımıyla kullandıkları arabayı daha ne kadar geliştirdiler takip edemedim.Amerikalıların uzaya kurmaya çalıştıkları TOKİ, uzun süredir basında da yer almıyor. Dubai'de dron'lu polislerin eğitiminin devam ettiğini biliyorum. Yakında uçan polisler olaylara daha hızlı müdahalede bulunacaklarmış. Pardon unuttum. Hayırlı Cumalar.


Temel gıda malzemeleri olan patates, soğanın bile stoğunu yapıyorlar arkadaş ! Şişe suların fiyatları neden bu kadar yükseldi? Tabiat dahi dolar üzerine mi lütufta bulunur oldu? Markete gidip çocuklarımıza yesinler diye aldığımız şekerlemelerin ve en kaliteli olarak bildiğimiz çikolataların imalatında glikoz kullanılıyormuş.ilerki yaşlarda inüsilin şırıngası ile gezecek olan insanlarla meselenin bir alakası yok haberiniz olsun. Az kalsın unutuyordum hayırlı cumalar!


28 Şubat ve evveliyatında İslami Camianın mümtaz şahsiyetlerinin yazmış olduğu eserleri okuyup, hatta tab ettirdiği kitapların baskı sayısından kendi gönül iklimine paye çıkartan, beraberce düşünüp aynı meseleye kafa yoran bir nesilden, sosyal medyada takıp edilen her hareketinin like'lanmasından mutmain bir kalb uman genç haline evrilen arkadaşlarım : "Hayırlı cumalar!"

Yüzünde çıkan sakalları dahi Efendimize (S.A.V) benzemek için tanzim eden, herhangi bir coğrafyada tezahür eden zulmü taa bağrında hissedip, bir Aah demek ile kainatı yıkacak kudreti iman ve efalinde görünür kılma derdiyle dertlenen bir bakış açısından, starbucks cafelerde bir fincan kahveyi onlarca liraya içmenin bir üstünlük sebebi olduğu zannının zokasını yutan.hatta zıkkımlanan kardeşlerim: "Hayırlı cumalar!"


Kulağı ezan ile senkronize, cami ile evi arasında bulunan mesafe oranında sosyal,emekli maaşı kıymetinde bir anlam dünyasının görünmez zincirlerine bileklerinden bağlanmış,ömrünün son devrinde topladığı parası ile kazandığı kutsal toprak ziyaretini "Hacı" lakabı ile taçlandırmış muhterem:
"Sanada hayırlı cumalar haci abim!"


Bir olmanın,diri olmanın,iri olmanın mecazi kavramından medet ummaz benim milletim. Eminim bundan ! Telefon operatörlerinin bolca verdiği SMS ve internet kotasını doldurmak derdi ile şekillenmiş bir mesajcıkla öldürmez, davasını ve derdinin bahasını. Nasılsın? Bir sıkıntı var mı? Bak haberin olsun, beraberce beslediğimiz muhabbet ve vefa latifesini diri tutmak, ümmet olmak, kardeş olmak, can olmak, canan bulmak için bahaneler türeten bir idrak ile gönderir mesaj bile gönderse. Yoksa;
"Mü'minler ancak kardeştirler." ayetinin anlamının bir sms'e sığamayacak kadar yüce ve ali olduğu bilemeyeceklerini ima etmek bile hakaret olur.kabul edemem.Hayırlı cumalar!


HAMZA SÜNGÜ