İnegölspor, ilk iç saha maçında Bodrumspor'u 2-1 mağlup etti. Maçın cumartesi günü olmasına rağmen taraftar ilgisi yoğundu. İlk buluşma skor olarak da güzel sonuçlandı.

Geçtiğimiz yıldan birçok oyuncunun değiştiği kadro yapısında iskelet, kalede Şener Özcan, stoperde Kemal Hastürk ve Bilal Özdemir, orta alanda da Emrağ Dağ ile kuruldu. Yeni transferlerin uyumu henüz istenen seviyede olmasa da mücadele anlamında iyi bir İnegölspor vardı sahada. Maçın henüz 12. dakikasında Raif Demir'in mükemmel frikik golüyle öne geçen Bordo-Beyazlı temsilcimiz golden sonra önde baskı kurmaya çalıştı. Bodrumspor savunmasına rahat öne çıkma imkanı vermek istemedi. Ancak önde baskı yaptığınızda gerideki savunma bloğunuzun da yerleşimi çok önemli. Bu yerleşim ve pozisyon sıkıntısını yaşadı İnegölspor. Çok ciddi olmasa da Bodrumspor'a ilk yarının sonuna kadar birkaç pozisyon verdi. Son birkaç dakika soyunma odasına 1-0 önde gitme isteğinden kaynaklı geri çekilme pahalıya mal oldu ve Bodrumspor ilk yarının son dakikasında beraberliği sağladı. Golde savunmanın hatalı olduğunu söylememiz gerek.

İkinci yarıda oyun iki taraf için de orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Bodrumspor biraz daha İnegölspor yarı alanında göründü. Dakikalar 71'i gösterdiğinde maçın belki de İnegölspor adına en etkisi ismi Barış Sinan Üstün, Raif Demir'in güzel asistini düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve İnegölspor tekrar öne geçti. Bu dakikadan sonra Bodrumspor'un çok da etkili olmayan baskısı sonuç getirmedi ve temsilcimiz taraftarına güzel bir 3 puan armağan etti.

Sezonun ilk haftaları tüm takımlar için zordur. Özellikle İnegölspor gibi birçok oyuncusu değişmiş bir takım için daha da zor. Oyuncuların birlikte oynama alışkanlıkları olmadığı için kompakt bir oyun izleyemedik ne yazık ki. Hatta skor 1-1'e geldikten sonra ben şahsen İnegölspor'un duran top dışında gol bulamayacağını düşünüyordum. Çünkü İnegölspor bu maçta doğru düzgün pozisyona bile giremedi. Rakip ceza sahasına duran toplar dışında sadece birkaç kez girebildi.

Mentalite olarak genel anlamda topu yerden oynama isteği içinde olan bir takım olarak gördüm ben İnegölspor'u. Kaleden başlayan oyunlarda sürekli savunma oyuncularıyla başladı Şener Özcan. Kaptan Kemal Hastürk ilk toplarda genelde hemen yaklaşan Emrah Dağ veya Emirhan Aydoğan'ı tercih etti. Kanat oyuncuları Raif Demir ve Okan Deniz sahanın çok kenarında kaldıkları ve Barış Sinan Üstün de etkisiz oyun sergilediği için orta saha oyuncuları hücum hattında doğru pas istasyonlarını kuramadı. Hatta savunmadan gelen topların birçoğunu özellikle ikinci yarıda savunma oyuncularına iade ettiler. Bu Bodrumspor'un biraz daha öne çıkmasına imkan verdi. Oysa İnegölspor orta saha oyuncuları topu aldıklarında daha hareketli bir hücum hattı olsaydı ve Barış Sinan Üstün, orta saha ve hücum bölgesi arasındaki bağlantıyı kurabilseydi rakip sahaya yerleşim daha kolay ve etkili olacaktı. Bu da İnegölspor'un pozisyon bulmasını sağlayacaktı. İç sahadaki ilk maçta bunları maalesef göremedik. Özellikle ikinci yarıda tamamen Emirhan Aydoğan'ın inisiyatifine bağlı görünen bir İnegölspor olması bu yüzdendi.

Takımın mücadelesini tebrik etmemiz gerek. Çok fazla baskı kuramamış olsa da sahada 3 puan isteyen oyuncu topluluğu vardı. Raif Demir ve Barış Sinan Üstün'ün attıkları harika goller dışında daha etkili olmasını bekleyebiliriz. Bu potansiyelleri ve güçleri var. Okan Deniz'in de daha etkili olması şart. Ben şahsen Emirhan Aydoğan'ı çok beğendim. Fizik yapısı çok güçlü görünmemesine karşın oyunun iki yönünü de çok iyi oynadı. Ayakları çok düzgün ve temiz. Biraz daha önde topla buluşabilirse tekniğini daha etkili kullanacağı düşüncesindeyim. Yanındaki Emrah Dağ gibi savunma gücü yüksek bir orta sahayla ilerleyen haftalarla daha etkili olmasını bekliyorum. Tabii önde oynayan oyuncuların da Emirhan'a ayak uydurmaları gerek. Forvet konusunda ise bu yıl da bizi zor bir yıl bekliyor gibi görünüyor. Kenan Şahin maçın İnegölspor adına en etkisiz oyuncusuydu.

Takımın özgüveni, taraftarın da havaya girmesi açısından ilk iç saha maçında 3 puan çok önemliydi. İnegölspor bunu başardı. İlerleyen haftalarda daha fazla yardımlaşan ve daha fazla topun kıymetini bilen bir İnegölspor izlememiz dileğiyle. İnegölsporumuza başarılar diliyorum.