Bayram'ın 2.gününde başlayan tatilimizi bitirdik çok şükür. Kuşadası-İzmir-Ayvalık hattında 8 gün süren tatil sonrası o bölgelere ilişkin değerlendirmeler yazma düşüncesindeydim.

Fakat son günlerde yaşanan terör saldırıları ve yaklaşan festivali değerlendirmeyi daha öncelikli görerek; o konudaki düşüncelerimi paylaşmayı uygun buldum.

İnegöl Belediyesi, Uluslararası Kültür Sanat Festivali'ni 15-22 Ağustos tarihleri arasında planlıyor.

Planlıyor diyorum zira festivalin son 2 yılda olduğu gibi bu sene de iptal edilme ihtimali yüksek sesle konuşuluyor.

2 yıl önce festival başlamış, fakat ortasında iptal kararı alınmıştı. Mısır'da darbe yönetiminin acımasızca kendi halkına yönelik terör estirmesi sonucunda festival programı tamamlanamamıştı.

Geçtiğimiz yıl ise İsrail'in terör olaylarının ardından festivalin iptal kararı alınmıştı. Karar, Temmuz ayının 22.sinde deklare edilmişti.

Bu yıl ise yine bir terör dalgası festivalleri vurmaya başladı. Suruç'ta meydana gelen terör olayının ardından Ahıskalılar, festivali iptal etti. Sonrasında asker ve polislerimize yönelik saldırılar ve şehit haberleri, Kafkas Festivali'nin iptal olmasına sebep oldu.

Her iki derneğin de kararı doğruydu. Her iki dernek de terör olaylarının yaşandığı bugünlerde eğlenilmeyeceğini ortaya koydu.

Bu kararlar sanırım İnegöl Belediyesi'nin Uluslararası Kültür Sanat Festivali'ni de etkileyecek.

Etkilemeli de... Mısır'daki terör olayları, sonrasında İsrail Terör Devleti'nin Gazze'deki saldırıları sonucunda iptal olan festival, Türk askerine ve polisine yapılan saldırıların ardından da iptal olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada Cumartesi günkü Yusuf Güney konserinin de terör saldırıları sonrasında iptal edildiğini duyuralım.

Huzurlu, mutlu bir festivali umarım önümüzdeki yıl yaparız. Hem dünyada hem de ülkemizde terörün değil barışın egemen olduğu günler dileğiyle yazımı sonlandırayım.