Her Müslüman Allah'ın bu ayetine kulak vermeli. K.Kerim'i açın bakın, Bakara Suresi 275.Ayet. Allah (C.C.) şöyle buyuruyor:

"Allah, alışverişe izin verdi, faizi ise yasakladı."

Ticaret yap. Alışveriş yap. Kazan. Kar et. Bu helal... Ancak faiz başta olmak üzere, kul hakkına girerek, haksız kazanç elde etmek haramdır.

Azı, çoğu, bankası, kredisi, ne şekilde olursa olsun, Allah faizin her çeşidini yasaklamıştır. Bu yasağa uymayan dünyada da ahrette de kaybetmeye mahkumdur.

Ayet-i kerime'nin devamına bakalım:

"Kim faiz almaya devam ederse, işte onlar ateş halkıdır. Onlar orada çok uzun süre kalacaklardır."

Faiz yiyenleri korkunç günler bekliyor. Allah yalan söylemez. Şöyle buyuruyor:

"Faiz yiyenler, Kıyamet günü, Şeytan'ın çarpıp perişan ettiği kişi olarak dirilirler. Bu ceza onlara: "Alışveriş de faiz gibidir" demeleri sebebiyle verilir. Oysa Allah, alışverişe izin verdi, faizi ise yasakladı."

Faiz alışveriş gibi değildir. Faizle ticaret olmaz. Ey Allah'a ve Ahiret gününe inanan kişi, artık faiz alıp vermekten vazgeç. Tevbe et. İşte tevbe edenler hakkında Allah'ın buyruğu:

"Kim Allah'tan gelen bu emirden sonra faizden yüz çevirip tövbe ederse, geçmiş faizi affedilir. Artık O'nun işi Allah'a aittir."

Senin rızkını Allah veriyor. Geçimini, kazancını bahane edip sakın faiz yeme. Rızkı veren Allah Bakara Suresi 276. Ayet-i Kerime'de buyuruyor ki.

"Allah faizi mahveder, bereketten uzak eder. Temiz kazancı ise bereketlendirir. Allah, günahında ısrar eden inkarcıları sevmez."

Bu çok açık bir uyarıdır. Allah faiz alıp verenin işini eninde sonunda mahvedecektir. Bu açık uyarıya rağmen hala faizde ısrar edenler, Allah'ın tehdidinden hiç korkmuyor musunuz?

İşte Allah'ın (c.c.) son uyarısı. Bu bir savaş ilanıdır:

Bakara Suresi 278. Ayet: "Ey inananlar, Allah'ın emirlerine karşı gelmekten sakının. Eğer gerçekten inanıyorsanız, Faizli kazancı terk edin."

Bakara Suresi 279. Ayet: "Eğer böyle yapmaz, faize devam ederseniz, Allah ve Elçisi'nin size savaş açmış olduğunu bilin."

Allah'ın ve elçisinin savaş açtığı kimse kazanabilir mi?