Hesap gününde sevaplarını ve günahlarını tartıp, eğer sevapları günahlarını aşarsa onlara bakmadan tamam girebilirsin Cennet’ime diyen Yaradan’ın kulları olarak, hep günahları, yanlışları ortaya çıkarıp; doğru ve güzel işleri görmeyen insanları hayretle okuyor ve takip ediyorum.

En çok da inançlı insanların tavırlarını merak ediyorum bu konuda. Siyaseti –ne kadar yazmak zorunda kalsam da- bundan sevmiyorum.

Haset, kibir, ‘Ben yapmadıysam yapılanın hükmü yok’ anlayışı, ‘Ben yaptıysam doğrudur’ tavrı…

28 Şubat sürecinde yaşadıklarımızı unutmadık. O süreçte başörtülü bacılarımız önce üniversitelerden, sonra İmam Hatip Liselerinden sürüklenerek atıldı.

Yıllar sonra o 28 Şubat sürecinin öncesinden daha da ileri bir noktaya geldik. Kamuda insanlar istedikleri gibi örtünebiliyorlar.

Ve son kılık-kıyafet genelgesi. Artık ortaokul ve lise çağına gelmiş kızlar isterlerse açık, isterlerse kapalı olarak derslere girebilecekler.

Ama siyaset işte. Ben yapmadıysam hükümsüzdür anlayışı kendini ortaya koyuveriyor.

Hep içi -ama- ile doldurulmuş açıklamalar, laik kesimin irtica yaygarası gibi bayatlamış Siyonizm’in kölesi olmuş, İsrail’in uşağı olmuş zırvalıkları ile konuyu kapatma telaşları…

Ey Saadet Partisi, Ey Ertan Sütçü, Ey Salih Berber Hükümetin hatalarında koşa koşa toplanıp bir araya gelen, anında basını çağıran, çağıramıyorsa açıklamaları mail atan abiler.

Ses seda yok sizden. Yönetim Kurulu üyeniz aman Allah muhafaza tebrik falan ederiz yanlışlıkla, çarpılırız diyerek Siyonizm hikayeleri ile sosyal medyada dolaşıyor.

Çok mu zor bir Allah razı olsun demek. Biz bugünleri özlüyorduk, bekliyorduk. Hatalarında söylüyoruz ama bak kamuda, üniversitede, okullarda kızlarımız özgürce inançları nedeniyle kapanıyorlar demek çok mu zor.

Rabbimiz bile doğrular, yanlışları aştığında diğerlerini siliyor, biz kullara ne oluyor? Yarım ağızla, çoğu zaman görmezden gelerek yapılan bu doğru çalışmalar için bir kere bir araya gelip tebrik etseniz.

Bir kere bu mesele için heyecanlansanız.

Hoca’nın vefatı ile her geçen gün düşüşe geçen; cemaate 17 Aralık desteği, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçü de bizim için aynı tarzıyla halk nezdinde de git gide itibarınız gidiyor.

Hakk nezdinde gitmemesi için hiç olmazsa söylediğinizi eyleme geçirin. Şerre fren oluyorsunuz belki de; hayra da motor olmayı bir kere becerin…