Bir futbol adamı olarak krize en çok sevinen insanlardan biri benim. Kulüplerimizin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz bir çok takımın alt yapısında bulunan gençlere yönelmesine vesile oldu.

Böyle olmamalıydı, dünyada sayılı genç potansiyele sahip ülkelerden biriyiz. Fakat bu potansiyeli kullanma adına en sonlardayız. Böyle kaliteli bir genç nüfus ve yetenekli çocuklarımız varken dünya futbolunda söz sahibi olamamamız çok içler acısı....

Dünya yıldızlarının ülkelerine şöyle bir göz atacak olursak Kongo,Nijer,Zambia vb örneklerini çoğaltabiliriz...Neden bizim bir dünya yıldızımız yok, yetenek konusunda sıkıntı mı var, gerekli materyaller mi eksik, uzman eğitmenler mi yok? Hayır hayır bunların hiç biri değil..

Biz öz evlatlarımıza güvenmiyoruz, gerekli şansı, zamanı, değeri, formayı vermiyoruz. Paramız çok ya elin oğluna milyon dolarlar vermek hoşumuza gidiyor. Yabancı hayranlığımız bizim öz evlatlarımıza verdiğimiz değerin misli misli fazla.

Ekonomik kriz bizim evlatlarımızı görmemizi sağladı. Çilek tabiri ile isimlendirilen oyuncu alamayınca, onlara verecek paramız kalmayınca özümüze döndük, iyi de oldu. Şu an Süper Ligde bir çok takımın mevcut kadrosunda alt yapısından bir çok oyuncu var.

Şehrimizin takımı Bursaspor'da şu an mevcut kadro içerisinde 12 alt yapı oyuncusu var, Gençlerbirliği ve Galatasaray'ın 10, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 7, Beşiktaş'ın ise 5 alt yapı oyuncusu ligde süre alabildi. Bunların sayıları ve aldıkları sürelerin daha da artmasını temenni ediyorum.

İnegölspor alt yapısında çok kaliteli evlatlarımız var. Sezon başlarken ligde hedeflenen noktanın çok altındayız. Bu süreç ile birlikte bu evlatlarımıza daha fazla forma şansı verilmesi, devre arasında transfer yapılmayarak bu çocuklarımızın takıma kazandırılması daha doğru bir tercih olur.

En güzel örnek ise transfer yasağı olan kulüplerin oyuncu alamadıklarından dolayı ki bu biraz zorunluluktan ama şans verdikleri 17,18,19 yaşındaki genç oyuncuların sezon sonunda transferin gözdesi olması... Şans bulan, oynatılan, değer verilen gençlerimiz milyon dolarlar verilerek alınan yabancı oyunculardan daha fazla verim verirler.

Güvenelim, inanalım, şans verelim, değer verelim bu toprakların çocuklarına. Doğru bir yapılanma ile hem kulüplerimiz bu konuda ekonomik dar boğazdan kurtulur, hem oyuncularımız yeterli seviyeye ulaşır hem de sıkıntı yaşadığımız Milli Takımımıza yeterli ve gerekli takviyeler kendi öz kaynaklarımızdan yapılmış olur.