Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar, O'nun kutlu nebisine Cenabı Hakkın verdiği nimetler ve faziletler adedince salat-u selam olsun.

Orta1. Sınıfta okurken geleceğe dair düşüncelerimde -belki eğitimci bir ailede yetişmemizden kaynaklı- öğretmen olmak vardı. Bu bir hayalden öte hissiyattı diyelim.

Orta 2. Sınıfa geçtiğimde 'din dersi' öğretmeni olmaya karar vermiştim. Cenabı Hakk'a sonsuz şükürler olsun nasip etti. Üzerimizde emeği olan öğretmenlerimizin etkisi çoktur. Rabbim onlardan razı olsun.

Bir öğrenci ona yol gösteren öğretmenleri vesilesiyle geleceğini inşa ediyor. Bunu unutmamak lazım. Bir öğretmen binlerce öğrencinin geleceğinde aktif rol oynar.

SEMİNERDEN YANSIYANLAR

12-13-14 Eylül tarihlerinde Bursa ilinin tüm ilçelerinde görev yapan din dersi, meslek dersleri öğretmenleri değişen müfredatla alakalı yine Bursa'da toplandılar. Görev alanlarına göre günü birlik bir seminerdi bu.

Bu sene din dersi müfredatında bir değişiklik olmuyor fakat Seçmeli derslerden Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersinde bazı değişiklikler yapıldı.

Fakat bu değişikliklerden ziyade Din Öğretmenlerinin ümmet bilinciyle çalışması, öğrencilerine gönül diliyle konuşmasının gerekliliği ve onların takibi konusu seminere damgasını vurdu.

Uzun zamandır görmediğim meslektaşlarımla hasbihal etme fırsatım oldu. Bu insana heyecan ve güç veren fırsattı. Cenabı Hakk'ın cemaat olma emrindeki hikmeti burada saklı.

28 Şubat sürecinde ailemden evvela kıymetli babam ardından bendeniz mağdur olduk. Allah nasip etti devran döndü. Ama üzülerek bir şey ifade etmek istiyorum. Din dersi veren öğretmenlerimizin ekseriyeti rehavete kapıldı.

YAZIK DEĞİL Mİ ?

Orta 2. Sınıfta din dersi öğretmeni olma kararıma tesiri olan dersime giren 'din dersi' öğretmenlerimdi. Şimdi bir bakıyorum, imam- hatip orta okulunda okuyan öğrenciler -hem de parlak öğrencilerimiz- hepsi değil belki, lise tercihinde hiç imam hatip yazmıyor.

Neden diye sorulduğunda din hocasının kendi tabiriyle 'bana kafayı taktı, notu düşük veriyor' diye cevap veriyor. Biz kuyumcunun terazisi gibi hassas teraziye sahip değiliz. Notu düşükte olabilir ancak öğrenci size darılıp dininden soğumasın. Ona önce Müslüman olmayı sonra doktor olmayı sen öğreteceksin.

Fitne zamanı oturmak evladır sözü vardır ya hani bu sözde bile bir hikmet vardır. Ortalığın karıştığı zamanlarda dahi görevli bulunduğun yeri terk etmemelisin.

Oraya sahip çıkmalısın bu senin vazifendir. Elhamdulillah 12 Eylüllerden, 28 Şubatlardan,15 Temmuzlardan geçtik. Rehavete gerek yok.

Kıymetli eğitimci arkadaşlarım,

Fedakarlık ve hizmet olmadan bir yere varılamaz. Vallahi Efendimizin yüzüne bakamayız. Oturduğu yerden mangalda kül bırakmayan arkadaşım, fırsat ve teklif geldiğinde veya gelmese dahi gençlerin gelecek davası adına, Ümmet derdiyle meseleye bak.

Yok efendim bilmediğimiz bir şey yoktu filan filan.. mesele 'meslek aşkı'yla işine sahiplenmedir.

Bu zaman 'Ümmet-i Muhammed' için çalışma zamanıdır. Bir Medeniyet inşa ediliyor. Bir kenarda oturma zamanı geçti. Tembellik zamanı değil, ÜMMET için çalışma zamanı.

Muhabbetle selamlar..