Zatına layık şekilde Hamdu Sena Allah'a, sınırsız Salat ve Selam Yüce Resulullah'a

Ölüm bir yok oluş mudur?

Ten fanidir, can ölmez /Gidenler geri gelmez /Ölür ise ten ölür/ Canlar ölesi değil Yunus Emre'nin bu dizelerinde ölümün beden üzerinden olduğu canın veya ruhun ölümsüz olduğu ifade edilmiştir.

Ölüm bir hal değişimidir. Ruhumuz için ölüm söz konusu değilse Azrail (a.s.) için ölüm meleği ifadesini kullanmak doğru olmayacaktır. İnsanlar cansız olarak bedeni gördüğünden ölüm meleği ifadesini bu meleğe atfetmişlerdir.

Azrail Aleyhisselam'ın yaptığı iş, bedenle ruh arasındaki engeli kaldırmaktır. Bir manada ruhu ten kafesinden kurtarmak, özgür bırakmaktır. Bu hal olunca artık ruhumuz enerjisini bedeni hareket ettirmek üzere kullanmayacağından hafifler, rahatlar.

Ancak bedenle bağı tamamen bitmemiştir. Farklı bir halde/boyutta bedenle teması devam eder. Kabirdeki bedeni ile ruhu tamamen birbirinden kopmamıştır. Sonuçta Kıyamet Günü ikinci sura üflendiğinde tekrar yaratılış başlayacaktır.

Duvar saatini çalıştırmayan pilin tv. kumandasını çalıştıracak enerjiyi içinde gizlemesi gibi bedenle ruhun bağı düşük frekansta devam eder. Eğer ruhu yüce ise mesela Peygamberler ve şehitler gibi bedeni çürümez/çürütülmez.

Eylül 1995 yılında Diyarbakır'ın Eğil İlçesinde Hz. Zülkifl (as) ve Hz. Elyesa (as) cesetleri bozulmamış olarak çıkarılmış ve bu günkü yerlerine defnedilmiştir. 9 kişi buna şahit olmuştur.

Hakeza şehitlerin de cesetlerinin bozulmadan günümüze kadar gelmiş olmaları da yukarıdaki ifadelerimizi destekler.

Ruhunu Büyütebilir Yüceltebilirsin. Bunu yapmaz/yapamaz isen nefsin büyür, ruhun küçülür. Nefsin terbiyesi ile mümkün olur.

Şehitlerin günümüze kadar gelen hikayeleri bulunur.

ÖLÜM BİR LEZZETTİR

Efendimiz aleyhisselam "ölümü sıkça hatırlayınız" buyurmaktadır. Burada Peygamberimiz Aleyhisselam ölüm anından ziyade ölümden sonrasını düşünmemizi tavsiye eder.

Zira ruhu yüce bir kul ölümden müthiş bir lezzet alır. Kuran-ı Kerim'de "Her nefis ölümü tadacaktır" buyrulur. Demek ki ölüm bir lezzettir. Azrail Aleyhisselam Yüce Allah'ın sevgili bir kuluna nasıl eziyet edebilir?

Mahşerdeyiz, amel defterlerinin bize verilmesini bekliyoruz, hesap için çağrılacak ve mizanda amellerimizin karşılığını göreceğiz ve sırat..

Ölüm bir yok oluş değil yeni bir varlık alemine geçiş anlamında değerlendirilmelidir. Mümin için ölüm diye bir korku yoktur. Ölüm bir vuslattır. Elbette ki sevdiklerimizi kaybettiğimiz için üzülürüz ancak işin hikmet babında onlar için sevinilir bu Hamd'ın sırlarından bir sır kapısıdır.

Ölüm bir son durak değil, sevgiliyle buluşma için beklenen hal değişimi ve bekleyiştir.

Rabbimizden niyazımız o dur ki bizlere hayırlı bir ömür,hayırlı ve lezzetli bir vefat nasip eylesin.

Muhabbetle kalın..