Bursa Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanı, İnegöl’e her gelişlerinde neden sorunları da birlikte getiriyorlar anlamış değilim.

Huzurlu bir şekilde bu ilçede yaşarken; ya Valisi ya Belediye Başkanı bizim rahatımızı bozmak için sıraya giriyor sanki.

Özellikle de MODEF açılışlarında yani İnegöl’ün gözbebeği mobilyasının en özel anlarında canımızı sıkacak bir konu ortaya atmadan duramıyorlar.

Büyükşehir Kanunu çok büyük bir nimetmiş gibi 3 yıl önce gözümüze sokan Altepe, şimdi de Valisi ile el ele vermiş ‘Fuarınızı almaya geliyoruz’ nidalarıyla üstümüze yürüyor.

Bir Allah’ın kulu da ‘Ey Karaloğlu İnegöl’e bakan gelmese uğrayacağın yok. İnegöl’ün hangi değerinin yükseltilmesi adına bir çalışman, bir emrin, bir uygulaman oldu’ diye soramıyor.

“Ey Recep Altepe İnegöl’ün 40 milyon TL’sine kondun. İnegöl’e bırak 4 milyonu, 40 bin liralık yaptığın iş yok. Bursa ile özdeşleştirdiğiniz bir tane fuar yok. Koca Bursa’da bu işi becerememişsiniz, İnegöl’ün 20 yılda yetiştirip, büyüttüğü, adam ettiği fuara ‘Nasılsa kendileri yapamazlar. Bize muhtaçlar’ anlayışıyla konma derdindesin” diyen de yok.

8 aydır İnegöl’e her gelişinde ‘Şöyle güzel olacak, böyle güzel olacak. Sizi uçuracağız’ gazıyla gidip gelen ama elle tutulur hiç bir yatırım yapmamış Büyükşehir’in bize fuar alanı yapacağını hiç sanmıyorum.

‘Rabbena, hep bana’ anlayışındaki Bursa bürokrasisi ve siyaseti ile biz bu meseleyi çözemeyiz bu ortada. Fuarı sadece mobilya sergilenen bir mekan olarak algılamaktan ziyade bütün bir şehrin kalkınma hamlesi olarak görmedikten sonra bu sorun çözülmez.

Fuar alanını İnegöl’den koparmak, İnegöl’ün sinesine vurulacak en büyük darbedir. Bunu Bursa’nın Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı anlamıyorsa varsın anlamasınlar.

‘İnegöl’ün yeni fuar alanına ihtiyacı vardır’ gerçeğinden daha önemlisi, ‘Fuar alanının İnegöl’de olması’ gerçeğidir.

Gerekirse yeni fuar alanı yapmayın. Büyükşehir’in kapısında kul köle olmaktan ziyade ya kendi kaynaklarımızla bunu çözme adına çalışmalar yapalım. Ya da olmuyorsa bırakın dağınık kalsın deyip bu anlayışla yola devam edelim.

BAKAN’DAN VALİ’YE AYAR

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ilk İnegöl’e geldiğinde her köşe başına dikilen polisler dikkatimizi çekmişti. Sanki Cumhurbaşkanı geliyordu. Bu abartılı güvenlik benim gibi İnegöl’de bir çok kişiyi de rahatsız etmişti.

Karaloğlu daha sonra Kampüs’te incelemelerde bulunmak için geldi. Dönemin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’e öğretmenlerin çoğunluğunun sözleşmeli olmasından dolayı fırça da atmıştı basının önünde.

Üzerinden tam bir yıl geçti. Acaba Sayın Valimiz arayıp da sordu mu bu yıl öğretmenler kadrolu mu değil mi diye? Acaba Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden hiçbir talebi oldu mu İnegöl’ün kampüsüne daha fazla kadro verilmesi için? O an basının önünde bir kurban seçip, fırçalayıp rahatladı nasılsa; ne gereği var konunun takipçisi olmanın.

Vali Bey, son olarak Yeni Hastane’de bir kurban seçti. Hastane yöneticisine malzemelerin eski olmasından dolayı laf söyleyiverdi. Yine basının önünde… Ama baltayı bu kez çok fena taşa vurdu. Zira İnegöl basını Sağlık Bakanı’na sordu bu meseleyi.

Sağlık Bakanı da ‘Herkes işine baksın’ diyerek en güzel göndermeyi yaptı Valiye. Keşke işine baksa... Keşke o an Sağlık Bakanlığı’ndan birilerini arayıp ‘İnegöl’e yeni malzeme neden vermiyorsunuz’ diye sordursa. Milletvekillerini, Başbakan Yardımcısını devreye soksa…

İnegöl’ün yeni Hastanesinin A’dan Z’ye tüm malzemelerinin yeni olması konusunda çaba harcasa. Eski olanlardan kullanılabilir olanları da Bursa’nın diğer ilçelerindeki hastanelere gönderse. Valilik budur. Valilik, basın önünde ona hesap sorayım, buna hesap sorayım. Fırçalayım, rahatlıyım değildir.

Vali Bey’e bu yönde en güzel cevabı veren Sağlık Bakanımızı kutluyorum. İnşallah Karaloğlu’nun kulağına gider de Bakan Beyin bu sözleri, gerçekten işine bakmaya başlar.