Eskilerde fazla olmayıp günümüzde çokça yaygınlaşan büyük günahlardan birisi de zinadır.Toplum da aileleri yıkan bu hayasızlığa 'Aldatmak ' ismi verilmektedir. Özellikle kadın olsun erkek olsun herkesin şikayet ettiği bu yıkıcı unsur günümüz de çok yaygınlaşmıştır.Dinimiz de büyük günahlardan kabul edilen ve Kur'an'ın deyimiyle "büyük bir hayasızlık ve fuhuş" olan bu kötülük nasıl çoğaldı?

Zinanın artmasına sebep olan bazı hususları şöyle sıralamak mümkündür:

1-Günah mefhumunun yok oluşu,

2-Ayıp anlayışının ortadan kalkması,

3-Zinanın suç sayılmaması,

4-Evlilik ve nikahın yerine flort etme,beraber yaşama,birlikte çıkma gibi durumların normal hale gelmesi,

5-Erkekleri tahrik eden aşırı açık kıyafetler,normal olmayan makyajlar ,dikkat çeken süslemeler v.b. unsurları sayabiliriz.

Avrupalı bir devlet adamı olan BABEL şöyle der:"İster kadın,ister erkek olsun insan netice itibariyle bir hayvandır.Hayvanların çiftleşmesi için nasıl nikah veya benzeri kayıtlara gerek yoksa,insan için de böyle olmalıdır".

İnsanın tanımı yapılırken "İnsan düşünen hayvandır" denmesi,"insanın maymundan geldiği" iddialarının amacı insanı hayvanlar gibi sorumsuz ve başıboş yapmaktı.Yıllar önce ekilen bu sapık fikirler günümüzde ne yazık ki meyvelerini vermeye başladı.

Zina bir toplumda yaygınlaşırsa şu sonuçlar ortaya çıkar:

1-Aile kurumu ve aile düzeni yok olmaya başlar:Günümüzde aldatma adı verilen zina nedeniyle bir çok aile yıkılmaktadır.

2-Toplumda bir ahlaki çöküntü meydana gelir.Hayasız,utanmaz ve sadece zevkini düşünen bir nesil oluşmaya başlar.

3-Fuhuş bir kazanç kapısı haline gelir.Zinanın artmasıyla birlikte bu işin tüccarları ve sektörü oluşmaya başlar.Kadın bunlar için bir sermaye ve kazanç yolu olur.Bir çok masum kızlar bu sektörün tuzağına düşerek mahvolmalarına sebep olur.

4-Zina nikahın düşmanıdır.Zinanın olduğu bir yerde artık kimse nikah yapmaz.Çünkü nikah ve evlilik bir yük ve ayak bağı olarak kabul edilir.

5-Alışılmış kudurmuştan beterdir sözü gereği zinaya alışan bir kişi artık o alışkanlığını sürdürür ve namuslu kadınlar için de büyük bir tehlike oluşturur.

6-Zina çocukları toplumda yaygınlaşır.Çeşitli yerlere bırakılan zina bebekleri devlet ve toplum için büyük bir yük oluşturur.Bu çocuklar büyüdüklerinde de sorunlu ve ezik yaşarlar.Yaşadıkları sürece üzerlerindeki bu iz hep onları rahatsız eder.Ayrıca aile hayatı yaşayamadıkları için anne baba sevgisinden mahrumdurlar.Teyze,hala,dayı,amca v.b. aile kavramlarını da bilemez ve bu duyguları da tadamazlar.

7-Zina yapan insanlarda çeşitli bedensel ve ruhsal hastalıklar oluşur.Bu hastalıkları toplumun diğer fertlerine de bulaştırmaya sebep olurlar(Aids,Frengi v.b.).

8-Zina yapan kadın gayrimeşru çocuğuyla beraber ömür boyu ezik yaşayacak,kimseden sevgi,saygı ve yakınlık bulamayacaktır.

Zinayı Önleme Yolları:

1-Allah korkusu ve günah kavramının insanlara kavratılması,

2-Toplum bu işi hoş karşılamamalı ve ayıplamalıdır.Toplum zina yapanlara tepki göstermelidir.

3-Fuhuş yolları kanun ve yasalarla önlenmelidir.Zina suçların en büyüğüdür.Örneğin hırsızlık suçu ferdidir.Oysa zinanın sonucu bütün toplumu etkiler.Öteki suçların sonuçları hemen ortaya çıkar.Oysa zinanın sonucu uzun zaman sonra ortaya çıkar ve kalıcı olur.

4-Fuhuş yollarını tıkamak.Zinaya götüren sebepleri ortadan kaldırmak.

5-Zina yapmak isteyenlerin empati yapması.Cüleyb adında bir kişi Peygamberimize(sav) zina yapmak istediği söyler.Peygamberimiz (sav):"Birisi senin annen ile teyzenle,halanla veya kız kardeşin ile zina yaparsa hoşuna gider mi?" buyurarak empati yoluyla onu zinadan vazgeçirtir.

Bu konu ile ilgili Yüce Rabbimiz şöyle buyurur:

-"Onlar, Allah ile beraber başka bir ilaha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah'ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar." (Furkan,68).

-

-"Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur"(İsra,32).

-

UNUTMAYIN:Bir toplumda "Günah","Suç" ve "Ayıp" kavramları birbirini tamamlarsa ancak o toplumda kötülükler ortadan kalkar.Ve İslam Peygamberi Hz.Muhammed (sav)in şu hadisi şerifini de aklınızdan çıkartmayın:"Bizi aldatanlar bizden değildir".

Abdulvasih DURAN