10 yıl önce İnegöl gündemi…
Tarih: 23 Haziran 2004
O gün GençGazete şu manşetle çıkar:
“Belediye Tarihinde bir ilk gerçekleştirildi”
Haberin içeriği şudur:
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’de faaliyet gösteren siyasi parti temsilcileri ve esnaf odalarının başkanları ile bir toplantı düzenler.
Toplantının konusu İnegöl’dür. Toplantıda İnegöl’ün sorunları ve geleceği konuşulur.
Belediye Meclisi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapar. Meclis toplantı salonu, İnegöl’ün geleceği için, seçilen meclis üyelerinin yanı sıra, İnegöl’ün kanaat önderlerini de ağırlamaya başlamıştır.
Toplantının 3 ayda bir yapılması planlanır.
İnegöl’de herkesimi temsil eden başta esnaf odaları başkanları olmak üzere, kanaat önderleri yaşanan sorunları bu özel meclise taşıyacak, talepleri dikkate alan Belediye Başkanlığı çözüm noktasında gerekeni yapacaktır.
Bu proje, İnegöl’ün birliği, uyumu ve gücü açısından çok önemli bir girişimdir.
Ancak çeşitli sebeplerle bu topluluk planlandığı gibi üç ayda bir, bir araya gelemez.
10 yıl geçti.
10 yıllık süreç içerisinde Başkan Aktaş, sürekli halkın içinde olmaya çalışan ve her kesime kapılarını açan bir anlayışla hizmet etmeye çalıştı. Bunun sonucunda da her seçimden oylarını arttırarak çıktı.
Başkan Aktaş’ın artık 3. ve son dönemi.
Ayrıca diğer dönemlerden farklı olarak bu dönemde Büyükşehir’e bağlandık.
Büyükşehir’e bağlanma sürecimiz teorikte görüldüğü gibi kolay olmuyor.
Uygulama ve icraatta sıkıntılar var. İnegöl Büyükşehir’den beklediğini henüz alabilmiş değil. Bilakis bütçe başta olmak üzere Büyükşehir’e çok şey verdik.
Evet, İnegöl Büyükşehir’e bağlandı. Bu bağlanma İnegöl’ün hareket alanını şimdilik kısıtlamış gözüküyor.
Üstüne üstülük 4 belde ve 91 köy de hizmet olarak İnegöl’e bağlandı. Bütün bu yerleşim yerlerinin yükü Büyükşehir ile birlikte İnegöl’e bindi.
Söz konusu yerlerin Büyükşehir’den beklentisi büyük. Beklenti karşılanmadıkça tepkiler Büyükşehir’den çok İnegöl Belediyesi’ne ve iktidar partisine yönelecektir.
10 yıl önce; “ Belediye tarihinde bir ilk” olarak kayıtlara geçen toplantılara bu günlerde daha çok ihtiyaç gözüküyor.
Meslis’te temsil ediliyor olsun olmasın, tüm siyasi parti temsilcileri, tüm belde ve köylerimizin muhtarları, tüm esnaf odalarımız İnegöl’ün sorunları ve geleceği için düzenli olarak bir araya gelebilmeli.
Bir an önce sorunlar tespit edilip, çözüm yolları ortaya konmalı. Büyükşehir hizmetlerinin İnegöl’e ulaşması hızlandırılmalı.
Bu konuda, girişim ve öncülük, İnegöl’ün resisi olarak Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a düşüyor.
Başkan Aktaş, artık sadece İnegöl’ü yönetmiyor. 4 Belde ve 91 köyün sorumluluğu da Başkan Aktaş’ın omuzlarında. Başkan Aktaş’ın yetki ve sorumluğu İnegöl’de bitmiyor, Büyükşehir ile bağlantılı yetki ve sorumluluğu da var.
Başkan Aktaş son döneminde Büyükşehir kaynaklı farklı bir sınav veriyor. Büyükşehir hizmetlerinin İnegöl ile koordinasyonu açısından kendisini önemli bir işlev bekliyor.