Devlet Hastanesi'nin taşınmasının ardından o alana ne yapılacağı uzun süre kamuoyunda konuşulmuştu. Karar Belediye Hizmet Binası ve meydan olarak verildi.

İnegöl Belediyesi geçtiğimiz yıl proje için önce yarışma düzenlemiş sonra da kazanan projeyi basın kanalıyla paylaşmıştı.

Bu tartışma hala sürüyor. Sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda Belediye Binası ve Meydan projesi üzerine olumlu ve olumsuz görüşler yer alıyor. Gerekli mi gereksiz mi?

Benim bakış açım çok daha farklı. Zira önce şu soruyu soruyorum: Devlet Hastanesi taşındığına göre o alana ne yapılabilir?

Adliye binası yapıldı. Hükümet Konağı düşünülebilir fakat bu kadar geniş alan için ne kadar doğru olur? Emniyet kendi binasını bekliyor, parası çıktı ama TOKİ'den tık yok.

Jandarma zaten merkezde kaldı, daha da merkeze çekmenin anlamı yok. Diğer binalar için de bu kadar geniş bir alanı heba etmek mantıklı değil.

Doğal olarak önümüzde ya yeşil alan olarak kullanılması kalıyor ya da mevcut proje. Belediye Başkanı Alinur Aktaş alanın hem yeşil alan hem de belediye binası olarak kullanılacağını ifade ediyor.

Ben şahsen yeni döneme bırakmanın daha doğru olacağı inancındayım. Yani yeni başkan buranın ne olacağına kendisi karar vermeli.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 dönem kuralına takılacak ve 2019 yılında görevi bırakacak. Sonrası Büyükşehir mi olur, milletvekilliği mi olur yoksa siyasi hayatı noktalanır mı onu bilmiyoruz.

Velhasıl 2019 Nisan ayında yeni bir başkan, yeni bir meclis, yeni bir yönetim olacak. Bu derece önemli bir projeyi o döneme bırakmak daha doğru olabilirdi.

Tıpkı eski Kültür Sarayı'nda olduğu gibi o bölge otopark olarak değerlendirilebilirdi. Tabii artık bu ihtimal yok. Zira ihalesi yapıldı ve çalışmalar başlıyor.

Son olarak İnegöl AVM'de büyük kısmı yeşil alan olacaktı sözünü hatırlatıp; aynı hatanın burada da yapılmamasını ileteyim. Proje İnegöl adına hayırlı olsun.