Geçenlerde çatışmada şehit olan askerimiz hastaneye götürülürken cep telefonu çalıyor.Görevliler telefonun ekranında "annem arıyor" yazısını görüyorlar.Askerimiz annesini telefonuna bu şekilde kaydetmiş.Ama oradaki görevlilerden hiç kimse telefonu açamıyor.Çünkü bir anneye kim bu acı haberi verebilir ki?

Hemen hemen her gün haberlerde şehit haberlerini duyuyoruz.Her bir şehidin yürek yakan acı hikayelerini de öğreniyoruz.Kimi babasıyla telefonda konuşma halindeyken şehit oluyor,kimi de babası ona sevdiği yiyecekleri göndermiş ama eline geçmeden şehadet mertebesine kavuşuyor.Kimi nişanlı ,kimi yeni evli ve kimisi de yeni baba olmuştur.Bu haberlere gerçekten yürek dayanmaz.

Şehitlik makamı İslam da herkese nasip olmayan en yüce bir makamdır.İslam şehitlerle günümüze kadar gelmiş yine şehitlerle kıyamete kadar devam edecektir.Ülkemizin her karış toprağında şehit kanı vardır.Her Müslüman şehit olma hayaliyle yaşar ve şehitlik sırasının kendisine gelmesini beklemektedir.Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:" Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir."(Ahzab,23).

Kur'an'ı Kerim bizden önceki Peygamberlerin ve ümmetlerinin çok sıkıntılar çektiklerini ve her sıkıntının sonunda Allah'ın yardımının yakın olduğunu bize şu ayet ile haber vermektedir:" Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü'minler, "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah'ın yardımı pek yakındır"(Bakara,214).

Kur'an şehitlere büyük müjdeler va'ediyor.Bu konu ile ilgili bir çok ayet vardır:

-"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler"(Ali İmran,169-170).

-"İman edip hicret eden ve Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad eden kimselerin mertebeleri, Allah katında daha üstündür. İşte onlar, başarıya erenlerin ta kendileridir."(Tevbe,20).

-"Şüphesiz Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah, bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır."(Tevbe,111).

Rabbimiz böyle sıkıntılı günlerde birlik ve beraberliğimizi bozmamamızı istemektedir:

"Allah'a ve Resul'üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir"(Enfal,46)

Rabbimiz bizlere moralimizi bozmamamızı ve kendisinden yardım istememizi istemektedir.

-"Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır."(İnşirah,5-6).

-"(Ey Muhammed!) De ki: "Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin..."(Furkan,77).

Unutmayın.

-Bir insanın doğması için anne ve baba gerekir.Ancak Allah isterse bir insanı annesiz ve babasız da yaratabilir.(Hz.Adem (as) gibi.)

-Bir devenin dünyaya gelmesi için anne devenin karnı lazımdır.Ama Allah isterse kayalıktan da deve çıkartır.(Hz.Salih (as) in devesi gibi)

-Denizi geçmek için ya yüzmek veya bir deniz aracı gerekir.Ama Allah isterse denizi açar yürüyerek karşıya geçirir.(Hz.Musa (as)ın denizi yarıp karşıya geçmesi)

Bize düşen fiili ve kavli dualarımızı yapıp sonucunu Allah'tan beklemektir.Allah bu güzel ülkeyi İnşaallah her türlü sıkıntılardan kurtaracaktır." Seveceğiniz başka bir kazanç daha var: Allah'tan bir yardım ve yakın bir fetih. Mü'minleri müjdele!"(Saf,13)