10 Yıl önce

Tarih 24 Ağustos 2005

Dönemin İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş,

Milletvekili Sedat Kızılcıklı,

Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'tür.

O tarihte İnegöl'de, Fen Lisesi ve Öğretmen Lisesi yoktur.

Bu okulları kazanan öğrenciler, okuyabilmek için gurbete gitmektedir. Çocuklarımız, bu liseleri okuyabilmek için küçük yaşlarda ailesinden ayrılmak zorunda kalmaktadır.

Gurbette okumak ayrı bir derttir, kalacak yer ve yurt bulabilmek ayrı bir derttir. Gurbette çocuğunu okutan ailenin masrafı da kat kat artmaktadır.

İşte bu tarihte ailelere ve başarılı öğrencilere müjdeli haber gelir.

Kaymakam Erdoğan Bektaş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Milli Eğitim Bakanlığınca İnegöl Anadolu Öğretmen Lisesi'ne onay verildiğini açıklarlar.

Yer tahsisi başta olmak üzere, Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu projeye her türlü desteği verir.

O yıl, İnegöl'e Anadolu Öğretmen Lisesi kazandırma çalışması sonuç vermiş ve bir yıl sonra İnegöl Anadolu Öğretmen Lisesi kayıtlara başlamıştır.

Dönemin Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın da bu konuda emekleri çoktur.

İnegöl Anadolu Öğretmen Lisesi, 2005-2006 eğitim öğretim yılında geçici olarak İnegöl Anadolu Lisesinde 60 öğrenci ile eğitim öğretime başlanır. İSKO AŞ. adına hayırsever iş adamı Sayın Zeki KONUKOĞLU tarafından yaptırılan 24 derslikli okul binası ve 120 kapasiteli karma pansiyon binası, 2008 - 2009 eğitim - öğretim yılında açılarak hizmet vermeye başlar.

O tarihten itibaren başarılı ve gelecek vaat eden öğrencilerimizi diğer illere göndermek zorunda kalmayız. Bilakis çevre il ve ilçelerdeki başarılı öğrenciler de İnegöl'e gelmeye başlar. Bu durum İnegöl eğitimindeki başarı seviyesinin de yükselmesini sağlar.

O yıllarda İnegöl kamuoyu, ilçenin milli eğitimdeki başarısızlığını tartışmaktadır. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk yaptığı açıklamada; çeşitli kurumlar ve Milli Eğitim içerisindeki birimler ile 2 yıldır yaşanan başarısızlığın nedenlerini araştırdıklarını söyler.

Ortaya çıkan nedenlerden birisi de şudur: İnegöl'deki başarılı öğrencilerin başka şehirlerdeki Fen ve Öğretmen liselerine gitmesi...

İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak o yıl ciddi bir eğitim seferberliği başlatılır. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bu seferberliğe tam destek verir.

O tarihten itibaren İnegöl Milli Eğitim hem okullaşma hem de eğitim başarısı açısından yükselişe geçer, ve kısa sürede Bursa genelinde ilk 3'e girmeyi başarır.

İnegöl Anadolu Öğretmen Lisesi, ilk mezunlarını verdiği tarihten itibaren adından söz ettirmekte ve üniversite yerleştirme sınavlarında, başta Türkiye 1.si Fazilet Sönmez olmak üzere, elde ettiği Türkiye dereceleri ile dikkat çekmektedir.

İnegöl'e Fen Lisesi'nin kazandırılmasında da aynı isimlerin emekleri vardır:

Kaymakam Erdoğan Bektaş,

Bursa Milletvekili Sayın Sedat Kızılcıklı,

Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk...

İnegöllü hayırsever işadamı Metin ÇELİK tarafından merhume annesi Mediha ve merhum babası Hayri ÇELİK anısına 11.03.2007 tarihinde İnegöl Fen Lise'sinin temeli atılır. Okul 2008 yılında tamamlanır ve 2009-2010 Eğitim öğretim yılında açılışı yapılır. Böylece Türkiye genelinde bir ilde Fen Lisesi olarak ikincisinin açılmasına izin verilen ilk ilçe İnegöl olur. O tarihten itibaren İnegöl Fen Lisesi de başarısı ile İnegöl eğitimine damgasını vurur.

O günden bugüne İnegöl'de Okul binalarının yapımı ve eğitim başarıları üst üste gelir.

İnegöl eğitiminde eksikler ve olumsuzluklar yok mu? Elbette var. Ancak bu husus bu yazımızın konusu değil.

Son sözümüz şu olsun; Emeği geçen herkesi hayırla yad ediyor ve teşekkür ediyoruz.