Evet. Bu Haftaki Dipsizgöl Kıraathane sohbetimize cami yanındaki cami kahvesinden devam ediyoruz. Bir taraftan Yatsıdan çıkanlar, bir taraftan Cami bayırında kızak kayanlar cami kahvesini doldurmuştur. Malum Kış şartlarından dolayıdır ki Sohbetimiz kalabalık olmasına rağmen Yabancı Hiç yoktur. Sadece Halit Ağanın adını taşıyan, lakin Bursa' da yaşıyan torunu Halit senelik izin kullandığından misafirimizdir. Bursa'nın yoğun tırafiğinden sıkılmış olduğundandır ki Stres atmak hemi de emucalarını görmek için geldiği köyümüzde kardan mahsur kalmış kızak kayma eğlencelerine katıldığı gibi, merak ettiği kahve sohbetimizede tevafuk etmiştir. Derken İncili Çavuş gelmiş, televizyon kapatılmış, sohbet ortamı hazırlanmıştır. Kapının önünden Remzi Beyin İbram Ağa bağırır.'' Bu akşam çaylar benden. Geçen gün 2 aylık kirayı aldım.'' Öbür taraftan Berber Şaban, ''Keklerde benden o zaman.'' Deyende. Eski kulağı kesiklerden gün görmüş İncili, kalabalığın içinde Halid Ağanın Torunu Halit'i görende, ''Evlat öncelikle hoş geldin. Hadi bu akşamda bir iki kelam da sen edesin. Ne de Olsa Evliyalar Şehri Yeşil Bursa ' mızda ikamet etmektesin'' Deyip sözü Halit ' e Verir.

Halit.'' Dede Rabbim sizlerden razı olsun. Tıpkı çocukluğumdaki gibi kıraathane sohbetlerine devam etmektesiniz. Ne Güzel. Öncelikle bana da söz verdiğiniz için teşekkür ederim. Gecen hafta öğlen yemek molasında vardiya amirimiz anlatıverdi. '' İkinci dünya savaşı yıllarıdır. Hitler tüm kurmay heyetini toplamış Ve, '' 3 Milyon Yahudiyi toplayıp gaz odalarına atıp, öldürecez. Bi de bisiklet tamircisini Der.'' Odada bulunanlardan Kurmay Yüzbaşı Hans purger: '' Bisiklet Tamircisi mi.'' Deyince. Hitler.'' Ben söylemiştim 3 Milyon Yahudi kimsenin umurunda değil. Herkes bisiklet tamircisinin peşinde.'' Der.

'' Poşetin 25 Kr. olması bana bu hikayeyi hatırlatmıştır. Hiç Kimse boru gibi gelmiş olan su faturalarını görmemekte lakin 25 Kr. luk poşetin derdindedir. Aynı zamanda Yüzde 40 ittirilmiş, Yetmemiş Yüzde 12 ' de Kasım Ayı fatura yanlışlığı hikayesi uydurularak Diğer bedeller adı altında köklenmiş olan doğolgaz faturasının derdinde değildir. Ama Poşet 25 Kr. tur. Yeter mi.? Yetmez ardından yüzde 50 ' De elektirik faturalarına yerleştirme yapılmıştır. Amma Poşet 25 Kr. tur.Daha da yetmemiştir. Rabbim hiç kimsenin başına vermesin. çok büyük bir acıdır. Kayseri'de bir evladımız 15 köpeğin saldırısına uğrayıp parçalanarak ölmüş. Lakin hiç haber değeri olmamıştır. Mazallah 1 Köpek 15 iNSAN Tarafından öldürülseydi hayvansever k...lar ortalığı ayağa kaldırırdı. Yanlış mıyım dede? Özgürlüklerin ve dahi demokrasinin dilden düşürülmediği ülkemde seçmen olan bizlerin oylarını Alicengiz antlaşmalarıyla yok CHP iyiyle birleşti, Yok AKP MHP'eyle birleşti. Sen oraya ver. Sen buraya diye yönlendirenler çok iyi bilsinler ki Bizler Mahallemize Muhtar. Yaşadığımız yere de belediye başkanı seçecez. Bunun ÜLKE bekasıyla ne alakası ola ki.Ve bir zamanlar beraber yürüdüğümüz, beraber ıslandığımız bu yollarda. Arkadaşlarımız YÜRÜYÜP gitmişler. Bizlerse ıslak olarak arkalarından bakakalmışızdır. Yanlış mıyım Dede.
Demem Odur ki; Her ne kadar poşet 25 Kr. ta olsa. İsteyen Beyboza İsteyen Nuraliye Biat EDER. Benim söyliyeceklerim bu kadardır. Lakin ölmez de yaşarsam 65 yaşına gelende nasıl olsa emekli olacaz. İNŞALLAH.'' Der. Alkış tufanının ardından, Sohbet Uuuzaaarr gider. Çok merak edenler Genç Gazeteye Abone Olarak Takip edebilirler. Bu kadar...

Garip Fakii.