İnegölspor iki farklı oyun oynadığı Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında kendi sahasında Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup oldu ve kupaya veda etti.
İnegölspor için maddi anlamda getiri beklediğimiz kupada ne yazık ki henüz puanla tanışamadık. İlk yarıdaki dengeli oyunda Kasımpaşa bulduğu pozisyonları yetenekli oyuncularıyla gole çevirmesini bildi.
İnegölspor, ilk yarının sonlarında bulduğu birkaç yan top pozisyonunu değerlendiremeyince devreye 3-0 mağlup girdi.
Tüm maçları göz önünde bulundurursak bu maçın özellikle ikinci yarısını farklı bir noktaya koyabiliriz. İnegölspor, uzun zaman sonra iyi futbol oynadı. Bunda Kasımpaşa'nın 3-0 öne geçtikten sonra topu tamamen İnegölspor'a teslim etmesinin etkisi olduğunu kabul etmemiz gerek. Yine de ilk yarıdan ziyade ikinci yarıdaki futbolu irdeleyelim.
İkinci yarıda, ilk yarıya oranla Kasımpaşa'yı biraz daha önde karşılayan bir İnegölspor vardı. Özellikle Kasımpaşa orta sahasındaki Pavelka'nın yerine genç oyunculardan biri girince Emrah-Oğuz-Hacı Mustafa üçlüsü orta alanın hakimiyetini İnegölspor lehine çevirdiler.
Savunma beklerinin oyuna katılımıyla İnegölspor rakip yarı alanda en fazla oyuncuyla bulunduğu maçlardan birini oynadı.
Beklerin hücuma verdiği destek sayesinde orta alan oyuncuları genel anlamda kısa, zaman zaman da uzun toplarla oyunun yönünü değiştirme imkanı buldular. Bu da İnegölspor'un birçok şekilde pozisyona girmesini sağladı.
Ağır zemine rağmen yerden oynama ısrarı olumlu noktalardan biri bence. Golden sonra baskı devam etti ancak girilen pozisyonlar sonuç vermedi. Kasımpaşa maçın son bölümünde yetenekli oyuncularıyla etkisini biraz artırsa da skor değişmedi.
Rakip yarı sahada hareketliliği artırınca rakip Kasımpaşa olsa bile pozisyona girilebiliyormuş. Bunun en net örneğini yaşadık.
Hacı Mustafa bu maçta etkili göründü. Orta alanda Emrah-Oğuz ikilisi özellikle ikinci yarıda çok iyiydi.
Özellikle ikinci yarıda takımın geneli için iyi şeyler söyleyebiliriz. Hem mücadele hem de oyun anlamında ellerinden geleni sahaya koymaya çalıştılar.
Maçın geneli için iyi şeyler söyleyemeyeceğimiz tek bir kişi var; o da Mahmut Şeker. İnegölspor tarihinde Mahmut'tan daha fazla şans bulan tek bir altyapı oyuncusu yoktur. Bir oyuncu yaşı ilerledikçe olgunlaşacağına bu kadar mı geri gider, bu kadar mı vurdumduymaz olur akıl alır gibi değil.
Mahmut Şeker'i sahada görmeye artık taraftarın da tahammülü kalmadı. Mahmut ne yazık ki kendisine 3 yıldır verilen şansı kullanamadı ve bu kafayla İnegölspor formasını giymeyi hak etmiyor.
İnegölspor için kamp dönemi çok önemli geçecek. Umarım transferler en yakın zamanda takıma katılır ve ikinci yarı İnegölspor için iyi başlar.
Kupa serüveninin bitmesine iki formalite maçı kaldı, sonrasında kendini tamamen lige odaklayan bir İnegölspor olacak. İnegölspor'a ligin ikinci yarısı için tekrar başarılar diliyorum.