Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Bursa milletvekili aday adayı Zemci Şahin, Cumartesi günü Olimpik Düğün Salonu’nda partililerin yoğun katılım gösterdiği bir programla aday adaylık tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

SAHNEYE GENÇLERLE GELDİ

CHP’li gençlerle sahneye gelen Zemci Şahin, konuşmasında neden aday olduğunu anlattı. Şahin;

“Siyasi hayatıma 19 yaşında, SHPnin o coşkulu döneminde başladım. SHP gençlik kollarında saymanlık, SHP ve CHPnin birleşiminden sonra CHPde gençlik kolları başkanlığıyla devam eden siyasi mücadelem başlayalı tam 24 yıl oldu.

Bu 24 yıllık mücadelem içinde partimizin birçok kademesinde görevler aldım. Görevlerimi en iyi şekilde yapmak için partimizin bir neferi oldum. Ve devam edeceğim” dedi.

NEDEN SİYASET"

“Neden siyaset yapıyorum"” sorusunu yanıtlayan Şahin;

“Siyaseti, dürüst insanların yapmasını düşündüğüm için, siyaseti, namuslu insanların yapması gerektiğini düşündüğüm için

Siyaseti çıkar için değil, çıkarcıları yok etmek için, siyaseti hak için, adalet için, özgürlük için, hırsızlardan hesap sormak için, talancılardan yalancılardan kurtulmak için, Ethemin, Apdullahın, Ali İsmailin, Berkin Elvanın, o devrimci yüreklerin hesabını sormak için, diktatörlerin saltanatını yıkmak için yapıyorum”

BENİ MAHKEMEYE VERMİŞ

“Zamanın başbakanı, bir yazımda kendisine diktatör dediğim için beni mahkemeye vermiş. Ne demişim; faşist demişim, ne demişim; diktatör demişim. Savcı; siz devlet büyüklerine hakaret mi ettiniz diyor bana" Evet dedim. Siz buna hakaret diyorsanız evet ben hakaret ettim.


Peki dedim ismi lazım değil, o kişi, İsmet paşa’ya bıyıklara bak bıyıklara Hitlere benziyor dediğinde neden kılınızı kıpırdatmadınız" Ama ben aynı sözleri kendisine söylediğim için dava açacaksın.

Bu mu adaletiniz, bu mu demokrasiniz" Buysa adalet, buyurun ne yapmanız gerekiyorsa yapın. Benim canım Berkinden daha kıymetli değil. Benim canım Ethemden daha kıymetli değil. Benim canım İsmail Korkmazdan daha kıymetli değil” ifadelerini kullandı.

KORKMUYORUZ

Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Korkmuyoruz. Korkunun üstüne gülerek gideceğiz. Gülümsemek diktatörlerin harcı değildir. Onlar ölümden tir tir, titrerler. Bizler inançlarımız için türkü söyleyerek gideriz darağacına...

Elbette yumuşaktır yüzümüz. Hacı Bektaşi Velinin İncinsen de incitme felsefesiyle yetişmiş bir yüreğimiz var. Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan diyen Pir Sultan gibi pirimiz var”

MAZLUMLARIN YANINDA OLACAĞIM

Şahin konuşmasının sonunda vekilliği ile yapmayı planladıkları da paylaştı:

“Ülkemizde yaşanan ve yaşanacak durumlar karşısında nerede ve nasıl duracağımı bilmenizi istiyorum. Ülkemin bağımsızlığını, birliğini korumak için, bütün insanların eşit koşullarda yaşaması için mücadele edeceğim.

Emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle, emekçilerin terlerinin karşılığını alması için, her zaman emekçinin yanında olacağım. Laik-demokratik bir ülke, bireysel özgürlükler ve inançsal özgürlükler için, her zaman doğrunun ve mazlumun yanında olacağım”

PARASIZ SAĞLIK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM

“Kadın erkek eşitliğini sonuna kadar savunacağım. Kadının her alanda söz sahibi olması için kadın hareketlerinin yanında olacağım. Kadına şiddetin önüne geçilmesi için, gerekli eğitim ve cezai yaptırımların devlet tarafından yerine getirilmesi için mücadele edeceğim.

Eğitim de fırsat eşitliği sağlanması için; laik, bilimsel, parasız eğitim için daima öğrencilerimizin yanında olacağım, çevre ve doğa katliamlarına karşı mücadele edeceğim. Sağlık hizmeti bir insan hakkıdır. Pazarlanamaz Parasız sağlık için mücadele edeceğim. Kimsesizlerin kimsesi, arkadaşı, dostu, kardeşi olacağım.

İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ

“Atatürkün yurtta ve dünyada barış ilkesinin sonuna kadar savunucusu olacağım. Nerede olursa olsun savaşların karşısında, barışın yanında olacağım. Parti emekçilerimizin daima yanında olacağım.

Sizlere layık olmak için tüm yüreğimi ortaya koyacağım. İnegöl, Yenişehir, Kestel, Yıldırım, İznik, Orhangazi, Gemlik, Mudanya, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık, Keles, Nilüfer, Ösmangazi, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Gürsu örgütlerinin emrinde, hizmetinde olacağım.

29 Martta yapılacak demokrasi şöleninde hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. Yapılacak ön seçimde gönül rahatlığıyla temsilcilerimiz var diyebileceksiniz”

12 YILLIK REKLAM ARASI

Cumhuriyeti kurmuş, laikliği, demokrasiyi ülkemizle tanıştıran Cumhuriyet Halk Partisi çözümün adresidir. Sorunların çözüm anahtarı gerçek demokrasidir. Anahtar Cumhuriyet Halk Partisidir.

Sandıklara sahip çıkacağız, Sandıkları, okulları hiç ama hiç boş bırakmayacağız. 7 Haziran yeniden kurtuluşun tarihi olacak. 12 yılık reklam arasına sizler son vereceksiniz. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız”