Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi
Aktaş, yaptığı açıklamada; Kurumumuz tarafından ilçemiz sınırları dahilinde toplanan sahipsiz hayvanlar, hayvan barınağımıza getirilerek burada tedavi ve kısırlaştırma operasyonları, bütün aşılarının tamamlanması, belediyemize ait olan kulak küpesi ve çipinin takılması ve iyileşme sürecinin tamamlanmasında sonra tekrar doğaya bırakılır. İnegöl Belediyesi olarak bu işlemi yıllardır aynı şekilde yapmaktayız.

24 Şubat 2015 günü saat 22.00 sıralarında çalışanlarımız Bayram B. ve Mustafa D. tarafından 3 seferde götürülmesi gereken hayvanların, ilgili personellerimizin kendi başlarına aldıkları inisiyatifle işi çabuklaştırma adına tek seferde sevk edilmek istenmiştir. Sevkiyat anında olumsuzluk olmaması, köpeklerin aracın kasasından atlamaması ve düşmemesi için aracın kasasına branda çekilmiştir.

Hayvanların taşıyıcı personele, sorumlu hekimler tarafından Boğazköy bölgesinde farklı alanlara bırakılması talimatı verilmiş olmasına rağmen, çalışan personel gece karanlığında yolu şaşırıp mevcut bölgeden uzaklaşmışlar. Tabi bu zaman zarfında bir hayli süre geçtiği için personelimiz hayvanların araçta durumlarını kontrol etmeden olayın olduğu yerde hayvanları bırakmışlar.

PERSONELİN İHMALİ
Personellerimizin ihmalkarlığı, havanın karanlık olması ve personelimizin hayvanların son durumuna bakmadan hayvanları boşaltıp bölgeden uzaklaşmaları böyle talihsiz bir durumu ortaya çıkarmıştır. Hayvanların nakil aracına yüklenme saati dikkate alındığında (saat 18.00 sularında yükleme yapılmıştır), hayvanların güvenliklerini sağlamak amacıyla kasaya çekilen brandanın kasayı havasız bırakması gibi gelişen olaylar sonucunda böyle bir olay ortaya çıkmıştır.

HAVASIZLIKTAN ÖLDÜLER
Yaşanan gelişmeler incelenmesi neticesinde personellerimizin ihmalleri sonucu 84 adet köpeğin havasızlıktan öldüğünü tahmin etmekteyiz. Zaten araca 100 civarında hayvan yüklenmiş 84 adet hayvan maalesef ölmüş 16 hayvan ise boğulmaktan son anda kurtarılmıştır. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde, Çevre ve Orman Bakanlığından görevli veteriner hekimlerin ölen köpekler üzerinde yaptıkları kontrollerde ve yaşamına devam eden 16 köpeğin durumlarına bakıldığında olayın bir itlaf olmadığı, ihmaller sonucunda köpeklerin solunum yetersizliğinden dolayı öldükleri anlaşılmıştır ifadelerini kullandı.