GENEL BAŞKAN AÇIKLADI

İftar programı için İnegöl'e gelen Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, kampanyada toplanan imzaların sayısını açıkladı ve süreç hakkında bilgiler verdi.

TÜRKİYE GENELİNDE 15 BİN İMZA

Genel Başkan Ali Rıza Ercan yaptığı açıklamada; "Güzel bir kampanya oldu. Türkiye genelinde 15 bin imza topladık. İmza kampanyasına en çok Ankara ve İnegöl'den katılım gerçekleştirildi. Biz bu imzaları ilgili mercilere ulaştırdık ve rekabet kurulunda şuan bir soruşturma başlatıldı."

DIŞTAN GELEN YOĞUN EKONOMİK BASKILAR VAR

"Umudumuzu muhafaza ediyoruz ama karamsarlığımız artıyor. Fiyat zamlarının önüne geçecek argümanları da yakalamış değiliz. Çünkü ekonomi statik haldeyken daha kötü duruma gidiyor.

Alınan kredilerin dönüşlerinde sıkıntılar yaşanıyor. Tüketicilerin alım güçleri son derece düştü. Dıştan gelen yoğun ekonomik baskılar var. Direnç göstermek lazım, umarım iyi olur."

AĞACIMIZ VAR AMA KULLANILMIYOR

"Bizim hammadde girdilerimiz genelde dışarıdan geliyor. Türkiye ormanları normalde 22 milyon hektar alandır. Orman mühendislerine sorarsanız 12 milyon hektar kullanım alanı vardır.

Burada 40 milyon metreküp kesilmesi gereken ağacımız vardır ama kesilmiyor. Hal böyle olunca hammadde konusunda dışa bağımlı hale geliyorsun. Dışarıdan getirdiğiniz her hammadde dövize endeksli olarak geliyor."

DÖVİZ DARBE VURUYOR

"Döviz fiyatlarındaki anormal yükselişler girdi maliyetlerimizi inanılmaz şekilde yukarıya çekiyor. Şuanda paramızla hammaddeyi alamıyoruz. Çünkü aracı firmada satmaya korkuyor. Sattığı zaman o da aynı fiyatta yerine mal koyamıyor.

Şuan artışlar %100'ü geçmiş durumda. 2017 yılı mobilyacılar için kayıp yılı. 2018'i de maalesef kaybettik. 2019'u nasıl kurtarırız ona bakmamız lazım" diye konuştu.

SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması SGK'dan Emekli Promosyonu Açıklaması