Başkan Yavuz Uğurdağ yaptığı açıklamada; "Üreticiler, tedarikçiler, hammadde üreticileri, mamul üreticileri şunu net bir şekilde gördü ki; bizim metanetli sanayiciye ihtiyacımız var, anlık refleksler yaparak dolar veya dövizin bir anda yükselmesi ve düşmesiyle pozisyon alan sanayicilerden şikayetimiz var. Bizler mamul üreticileri birçok riskin altına girerek üretimler yapmaya çalışıyoruz. Bir anda ürün sevk etmeyi kesen, yüzde 40-50'ler bandında zam yapan, ürettiği ürünü dolar bazlı fiyat tespit edip nakit ödeme isteyen firmalarla karşı karşıya geldik."

7,20'LERDEN 5,50'LERE GERİLEDİ

"Bunları yaşamak istemezdik. 1 hafta sabretseydik, piyasayı görseydik de ondan sonra hamle yapsaydık hepimiz için daha iyi olacaktı. Dolar 7,20'lerden 5,50'lere geriledi. Yüzde 60 zam yapan firmalar aynı oranda zamlarını geri çektiler mi? 1 saatte zam yaparken 1 saatte de fiyatlarını indirmeleri lazım. Sanayici fevri hareket etmemeli, hesabını iyi yaparak hareket etmeli..."

ZAMLARINI GERİ ALMALILAR

"Söylediklerimiz tüm sanayicilerimizi, hammadde üreticilerimizi, tedarikçilerimizi kapsamıyor ama içimizde fevri hareket eden firmalar oldu. Artık bundan sonra daha metanetli, iradeli, sabırlı kararlar alsınlar ve ürün sattıkları firmaları ve ülkelerini yormasınlar, üzmesinler. Yüzde 40-50 oranında zam yapan hammadde üreticileri düşen dolara göre zamlarını geri almalılar. Bunun takibinde olacağız."

ENDİŞEYE KAPILMAYIN

"Hızla zam yapanlar aynı hızda zamları geri çekmesini bilmeliler. Bu metanetli tavrı gösteren tüm hammadde üreticilerimize ve sanayicilerimize İTSO olarak teşekkür ediyorum. Üreticilerimize sesleniyorum; hiçbir şekilde endişeye, ümitsizliğe, umutsuzluğa kapılmadan kendimize, idarecilerimize ve ülkemize güvenerek yatırım yapmaya, ihracat yapmaya, üretim yapmaya devam edeceğiz. İnegöl, üzerine düşen görevi yerine getiren bir şehirdir."

ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ

"Durmadan üretim yapmaya devam ediyoruz. İnegöl sanayicisine çok teşekkür ediyorum, böyle olmaya devam edin. Gece gündüz sürecin içerisindeyiz. Üyelerimizden çokça şikayet geliyor. Biz yaptırımı hiçbir şekilde kabul etmeyen insanlarız. Bu tür tavır gösteren tedarikçilere de kesinlikle yaptırım uygulamayacağız. Yaptırıma karşı olanlar aynı şekilde yaptırım uygulamazlar."

AHLAKLI OLUNMALI

2024 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş kurban ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatı 2024 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Küçükbaş kurban ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatı

"Ekonomiden ve rakamdan ziyade ahlaklı olunmalı. Ahlaklı duruşa sahip olmazlarsa ne kadar zengin olurlarsa olsunlar bir yere varamazlar. Bizim yaptırım anlayışımız farklıdır, yapılanları unutmayacağız. Yapılanlara karşı bir duruş sergileyeceğiz. Bunu da süreci atlattıktan sonra değerlendireceğiz." dedi.

İNSAN OLMAMIZ LAZIM

İşadamı Mehmet Yıldız ise "Bir mala yok derseniz haram olur, masanın altına koyamazsınız, haram olur. İnsan olmamız lazım. Allah'a çok şükür hepimiz Müslüman'ız. İnsan olmak demek Kur'an-ı Kerim'in dediklerini yerine getirmek demektir. Yok dersen başka, fiyatı çok yüksek söylersen başka... Sen doları 7,5'den bozdurdun, cebine koydun diyorlar. O para şirketin parası. Şirket kayıtlarında 5 ise 2,5'un vergisini verdim, hani nerede karım? Herkes görevini yaparsa, bilinçli olarak bu ülkeyi severse, gerekli yerde satırı vurursa olur."

AFİŞE EDECEKSİN

"Başkanıma katılmıyorum, gerektiği yerde afişe edeceksin. Allah'tan korktuğum için yapmadım. Yüzde 20 zammı neden yaptın diye sormak lazım. Varsa yok diyemezsin. Para kazanmanın ötesinde hizmet vardır. Yapamam demeyeceksiniz, yapacaksınız. Sanayicinin yok deme şansı yok" diye konuştu.