DAHA YEŞİL İNEGÖL

Daha yeşil bir İnegöl hedefiyle şehrin dört bir yanında sosyal donatı alanları oluşturan İnegöl Belediyesine, işadamlarından da destekler gelmeye başladı. İnegöl'de faaliyet gösteren Metalax firması, Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokak üzerinde bulunan alanın koruluk ve otopark olarak düzenlenmesi çalışmasını üstlenmek üzere talepte bulundu.

231 adet ağacın dikileceği ve 37 araçlık otoparkın yapılacağı alanın yaklaşık 100 bin TL'lik maliyetini Metalax firmasının karşılaması kararlaştırılırken, düzenleme çalışmasının makine ekipmanları ise İnegöl Belediyesi tarafından karşılanacak.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ

Kısa bir süre içerisinde yapımına başlanması planlanan çalışmayla ilgili, Belediye Başkanlığı makamında protokol imzalandı. Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Park Bahçeler Müdürü Sabri Mert ile Metalax firmasının sahibi Serdar Yiğit'in de hazır bulunduğu protokol imza töreninde, Serdar Yiğit konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Yiğit, "Daha yeşil ve daha temiz bir İnegöl için taşın altına elimizi koymamız gerektiğini düşündük. Sadece devlet kurumlarını bu konudan sorumlu utmamamız gerektiğini biliyoruz. Bu bağlamda İnegöl Belediyesi ile bir proje başlatmış bulunuyoruz. Bizlere bu imkanı tanıdıkları için Sayın Başkanımıza, Başkan Yardımcımıza ve ilgili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi

YEŞİLLER İÇERİSİNDE İNEGÖL

Belediye Başkanı Alper Taban ise:

"Yeni bir güne, yeni bir haftaya, yeni bir heyecanla başlıyoruz. Bugün bizim için hem farklı hem de anlamlı bir proje olduğunu düşündüğümüz koruluk alan düzenlemesi ve otopark yapımıyla ilgili bir protokol imzalamak üzere konunun taraflarıyla bir araya geldik. Göreve geldiğimizde üzerine basarak ifade ettiğimiz bir konu vardı; İnegöl içerisinde yeşillikler değil, yeşiller içerisinde bir İnegöl hayal ediyoruz demiştik ve bu kurguyu hayata geçirmek istiyoruz demiştik. Tabi küçük küçük de olsa, büyük de olsa planlarımızda var olan işlerin dışında haricen de neler yapabiliriz noktasında çalışıyoruz. Daha iyi, daha güzel, daha yeşil donatı alanları oluşturmak zorundayız" diye konuştu.

Şehrimizde faaliyetini sürdüren Metalax firmasının yöneticilerinin Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokakta bulunan adada bir düzenleme yapmak istediklerini, burada yapılacak çalışmayı da kendilerinin üstlenmek istedikleri şeklinde bir teklifte bulunduklarını belirten Başkan Taban;

"Normal şartlar altında planlar dahilinde biz bu alanları oluşturuyoruz ama tabi birlikte, beraber yapılması hem aidiyet duygusunu arttırıyor hem de şehirdeki ihtiyaçların daha hızlı giderilmesini sağlıyor. Bu aidiyetten dolayı korunması kollanması anlamında da ciddi bir katkı olduğunu düşünüyorum. Bazen yapmak kolay, yaşatmak daha zor gözüküyor" dedi.

37 ARAÇLIK OTOPARK VE 231 YETİŞKİN FİDAN DİKİLECEK

Yapılması planlanan çalışmanın teknik bilgilerine ilişkin de konuşan Taban;

"Yapılan çalışmadan da kısaca bahsetmek gerekirse; Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokak üzerinde yaklaşık 37 araçlık bir otopark oluşturulacak. Koruluk etrafı tretuvar, panel çit uygulaması hayata geçirilecek. Burada 2 buçuk metre yüksekliğinde 231 adet fidan hayata geçirilecek. Yaklaşık 100 bin TL'lik bir proje firmamızın katkıları belediyemizin de makine ve ekipman gücüyle hayata geçirilecek. İnegöl Belediyesi güçlü bir belediye ama sahiplenmek isteyen hemşerilerimizle de karşılıklı protokol altına alarak her türlü projeyi hayata geçirmeye hazırız" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından karşılıklı imzalar atılarak protokol gerçekleştirildi.