Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nun başkanlığında yapılan ilçe başkanları ve belediye başkanları iştişare toplantısına; Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Başkanı Ayhan Salman, belediye başkanları ve ilçe başkanları tam kadro katıldı.

BELEDİYE SEÇİMLERİ MASADA

Dobruca'daki Büyükşehir Belediyesi tesislerinde yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda gündem yerel seçim hazırlığıydı. Çavuşoğlu'nun masaya koyduğu 'Hangi ilçede toplum önüne hangi projelerle çıkalım, nasıl bir yol haritası izleyelim? Eksiklerimiz neler, vatandaş ne bekliyor?' Sorularına ilçe ilçe cevap arandı.

YOL HARİTASI KONUŞULDU

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, 4 saat süren toplantının tüm detaylarını köşesinde yer verdi.

Çavuşoğlu'nun, "Hangi ilçede toplum önüne hangi projelerle çıkalım, nasıl bir yol haritası izleyelim? Eksiklerimiz neler, vatandaş ne bekliyor?" sorusu üzerine her ilçe görüşünü ortaya koydu.

Osmangazi'den 'vatandaşa dokunacak çalışmalar ve daha sağlıklı diyalog' önerisi geldi. Yıldırım'da 9 bin gençle oluşturulan İdeal Gençlik Hareketi'nin vatandaşla ilişkilerde aldığı yol anlatıldı.

Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

SORUNLAR BÜYÜKŞEHİRLE ÇÖZÜLECEK

Nilüfer'in 'Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in hiçbir şey yapmadan algı ve sosyal aktiviteyle kazandığı' anımsatmasına alternatif çalışmalar eklendi.

Mudanya'nın önerisinde trafik sıkışıklığına dikkat çekilirken, 'Sorunların AK Partili Büyükşehir'le çözüleceği algısının oluşturulması' vurgulandı.

Mustafakemalpaşa, uzak köylere ulaşımı, Orhaneli yol sorununun çözümünü istedi. İnegöl devam eden yatırımlar yanında 'Büyükşehir Belediyesi'yle uyumun artarak devamının önemini' anlattı.

Yenişehir hızlı trendeki yüksek beklentisi nedeniyle 'istasyonun temelinin bir an önce atılmasını' istedi. İznik de kıyı kenar çizgisindeki yapılarla zeytin fiyatlarının önemi vurguladı. Gemlik kentsel dönüşümün daha iyi anlatmak gerektiğini ortaya koyup, Bursa ile ulaşımda sorunların çözümünü istedi.

SEÇİM BAŞARISI İÇİN BİRLİK ŞART

Başbakan eski Yardımcısı ve TBMM İnsan Hakları İzleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, "Seçimde başarılı olabilmek için birlik ve beraberlik içinde olmalıyız." dedi.