Suriye ve Irak'ta yaşanan iç savaş, Rusya ile uçak krizi, Yunanistan'daki ekonomik kriz, Arap baharı sonrasında Arap ülkelerindeki yönetim boşlukları ile ihracat alanı daralan İnegöllü mobilyacıların pazar arayışları sürüyor.

İMOS, Hindistan pazarında yer alma adına önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Dünyada en yüksek enflasyon hangi ülkelerde? Türkiye enflasyonda kaçıncı? Dünyada en yüksek enflasyon hangi ülkelerde? Türkiye enflasyonda kaçıncı?

PAZARLARIMIZI YAYMAMIZ GEREKİYOR

Hindistanlı mobilyacılar ile İMOS üyesi İnegöllü mobilyacılar, dün Hotel Angelacoma'da ikili görüşmelerde bir araya geldiler.

Organizasyonla ilgili açıklama yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ,

"İnegöl'ümüzde Hindistan alım heyetini ağırlıyoruz. Organizasyonlarımızla daha önce de söylediğim gibi ihracat noktasında geliştirmemiz gerekiyor. Pazarlarımızı yeni yeni ülkelere, kıtalara, bölgelere yaymamız gerekiyor.

Bu düşünceyle çalışmalarımız devam ediyor. Hindistan pazarını bu gün İnegöl'de ağırlıyoruz. Hindistan'dan yüksek düzeyde mobilya alımı yapan 30 mobilyacı firmayı İnegöl'e davet ettik. Hindistan'dan gelen 30 mobilya firması yetkilileri, İnegöl'den 26 mobilyacı üyemizle ikili görüşmelerine başladılar.

Özellikle İnegöl'ün ihracatının artması ve Pazar çeşitliliği anlamında bu tür programlara çok önem veriyoruz. İnşallah Hindistan ekibiyle görüşmelerimizde oldukça verim alacağımız kanaatindeyiz.

Hindistan pazarı nüfus itibariyle çok yüksek bir nüfus oranına sahip. Gelişen bir Pazar... Hindistan pazarı da Çin ve İtalya'dan ürün alan bir Pazar. İnşallah bu pazarı yaptığımız programlarla birlikte İnegöl'e çekmeye çalışıyoruz" dedi.

PROJELER DEVAM EDECEK

Uğurdağ, Hindistan heyetinin ikili görüşmelerin ardından fabrika showroom ziyaretleri yapacaklarını da kaydederek şunları söyledi:

"İMOS olarak İnegöl'ün ihracatına katkı sağlamak birinci hedefimiz ve amacımız. Bu doğrultu da Hindistan heyetini ağırlıyoruz. İleriki zamanlarda da değişik ülkelerle bu projeye devam edeceğiz"