Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İşkur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ile birlikte girişimci adaylarını ziyaret etti.

Başkan Aktaş, yaptığı konuşmada;

"Kursumuzu bugün sonlandırıyoruz ve nasip olursa daha sonra sizler de aldığınız bilgiler doğrultusunda farklı sahalara yelken açacaksınız. Bu bizim 9'uncu KOSGEB destekli girişimcilik kursumuz.

İnegöl güzel bir şehir, Türkiye güzel bir ülke... Fırsatlar var. Bunları değerlendirmek lazım, ümitvar olmak lazım. Hani eskilerin bir sözü var, kolunuzda bir altın bilezik olacak diyorlardı.

Bir mesleğiniz, zanaatınız olmalı. Ama şimdi artık bu devirde bir meslekle birlikte bir projeniz olmalı. Projeniz olmadan iş yapmanız mümkün değil. Hiçbir zaman rızık endişesiyle hareket etmemek lazım ama planınız olacak, projeniz olacak ve bunu hayata geçireceksiniz.

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

Kendinizi geliştireceksiniz. Bu gıdayla alakalı olur, giyimle alakalı olabilir, aksesuarla alakalı olabilir... Bir de herkesin yaptığı işi yapmak mesele değil.

Örneğin İnegöl'de binlerce mobilyacı var. Mobilya yapın ama öyle bir mobilya yapın ki farklı olun. Biraz aranılır olmak bu manada önemli" dedi.

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

100 BİN TL'YE KADAR FAİZSİZ KREDİ İMKANI

KOSGEB'in sağladığı imkanlardan bahseden Aktaş;

"Ben devletimize çok teşekkür ediyorum böyle girişimci ruhları ortaya çıkarmak adına bu tip uygulamaları yaptığı için. Bakanlığımızın son yıllarda bu konularda ciddi atılımları var.

PROJESİ OLANA DESTEK VAR

Arkadaşlar projeniz varsa ciddi destekler veriliyor. Biz 2013 yılından beri Belediye olarak bu tür çalışmalara aracılık ediyoruz KOSGEB ve İşkur desteğiyle. Bu dönemde 25 kursiyerimiz var. 22 Mayıs tarihinde başladık ve 25 Mayıs yani bugün itibariyle sona eriyor.

Eğitimleri Kosgeb Eğitmeni Tülin Tüzün Karaatlı hocamız veriyor. 32 saatlik eğitim sonrası KOSGEB'in uygulamalı girişimcilik belgesine sahip olacaksınız. Tabi projesini hazırlayan ve KOSGEB'e sunanlar için geri ödemesiz işletme kuruluşuna 2.000 TL'ye kadar, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanımına 18.000 TL'ye kadar, işletme giderlerine 30.000 TL'ye kadar hibe verilebiliyor.

Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100.000 TL'ye kadar kredi desteği veriliyor. 100.000 TL'lik kredi 0 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanılabilmekte ancak yalnızca makine alımlarında kullanılabilmektedir" şeklinde konuştu.