GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi'nin 18. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkan Nail Olpak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni anayasa çalışmalarında sona gelindiğini aktaran Genel Başkan Olpak, "MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilme sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Türkiye'de, kuvvetler ayrılığı olarak ifade edilen ama kurgusunda kuvvetler karmaşası olan mevcut sistem mutlaka değiştirilmeli dedik."

MEVCUT SİSTEM ARIZALI

"Bugün, tamamen yasal yetkilerini kullanan, bunları kullandığı için kimilerince eleştirilen, ama hiçbir sorumluluk da taşımayan bir Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Üstelik millet tarafından seçilmek gibi güçlü bir dayanağa da sahip. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyor. Bugün yapılan değişiklik de tam olarak bu."

"Elbette, TBMM ve millet karar verecek. Meclis ve referandum süreçlerinin, daha sakin bir üslupla, salimen tamamlanmasını ve hızla, Türkiye'nin ilerlemesine engel teşkil eden sorunların çözümüne odaklanmayı bekliyoruz. Yeni Anayasa'nın ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin, ülkemiz için hayırlara vesile olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

2016 ÇOK ZOR BİR YILDI

2016 yılında zorluklar yaşandığını belirten Olpak, "Birçok bakımdan acı verici, fakat bir o kadar da öğretici olan 2016'da; yurdumuzda ve dünyanın birçok bölgesinde artan terör olaylarını. Suriye'deki savaştan kaçmak isteyen mültecilerin göçlerini. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini. Terör örgütlerine karşı başlattığımız mücadeleyi, ikiyüzlü tepkileri. Halep'te sivillerin tahliyesini, Rus büyükelçisine düzenlenen suikastı."

"Birlikte gördük, duyduk, yaşadık. 2016 çok zor bir yıldı. Ama hiçbir gece yoktur ki gündüzü olmasın. Hiçbir kış yoktur ki bahara varmasın. Ne olursa olsun, umutsuzluğa kapılmayacağız. Biz, zaferle değil, seferle mükellefiz" dedi.

2017 YILI HEDEFLER

MÜSİAD üyelerinin 2017 yılı hedeflerini de açıklayan Nail Olpak, "2017 yılında, üyelerimizin %38'i yeni yatırım planlıyor, %31'i çalışan sayısını arttırmayı planlıyor, %33'ü 2017 yılında tasarruflarının artacağını düşünüyor, %48'i 2017 yılının 2016'ya kıyasla daha iyi geçeceğini düşünüyor."

"Bu noktada, iş dünyasının da, Ar-Ge kanununu, patent kanununu, alım garantisi ve fabrika inşaatı dahil yenilikleriyle teşvikleri, taşınabilirlerin de teminat olarak kullanılabilmesi kanununu, ihracata %100 ve kobilere %90 hazine garantisi veren kredi garanti fonunun yeni yapısını ve getirilen bir çok yeniliği dikkatlice ve hızla takip etmesi gerekiyor. Bunlar, çok önemli düzenlemeler. İnşallah, 2017 emeklerimizin karşılığını aldığımız bir sene olur" dedi.