EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Türkiye genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul,lise öğrencilerine yönelik yoga eğitimi için yapılan müracaatı değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı okullarda bu etkinliğin yapılmasına izin verdi. İkinci dönemde yoga eğitmeni olan ünlü sunucu Ece Vahapoğlu öğrencilere yoga eğitimi verecek.

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı bu karar sonrası muhafazakar camiadan tepki sesleri yükselmeye başladı.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan YediHilal Derneği kararın iptal edilmesini talep ederek şu açıklamayı yaptı;

"Milli Eğitim Bakanlığı, yoganın bir sosyal faaliyet olarak okullarda yapılmasını teşvik ve tensip etmiştir. Bizde milli ve manevi karşılığı bulunmayan, tam aksine başka din ve felsefelerinin bir ritüeli olan bu aktivitenin bakanlık eliyle uygulanacak olması ve şuana kadar resmi bir açıklamayla iptal edilmemesi kabul edilmez. YediHilal olarak, ülkemiz gençliğini batıl inançlar ve ritüellere yönelten, bu yanlıştan derhal dönmesi talebimizi kamuoyuna ve yetkililerimize duyuruyoruz."

İPTAL EDİLDİ DENİLDİ

Öte yandan alınan bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı 6 Şubat 2019 tarihi itibariyle tüm il milli eğitim müdürlüklerine Ece Vahapoğlu'na ait bir firmanın YOGA yazısını gönderdi sonra da gelen tepkiler üzerine iptal etti.