Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Yeniceköy Mahallesindeki toplam 28 sokakta asfalt ve sathi kaplama çalışmalarına başladı. Sathi Kaplama çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban'a Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, belediye meclis üyeleri, AK Partili yöneticiler ve Yeniceköy Mahallesi Muhtarı Şükrü Kutluca eşlik etti.

"DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

İnceleme sonrası çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Taban,"Bugün Yeniceköy Mahallemizde devam eden sathi kaplama çalışmalarını yerinde incelemek adına buradayız. Standartı yükselmiş, hizmet kalitesi artmış daha yaşanabilir bir İnegöl'ü oluşturabilme adına görevde bulunduğumuz yaklaşık 10 aydır çalışma arkadaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Yeri geliyor çocuk parkları oluşturuyoruz, yeri geliyor yeşil alanlar oluşturuyoruz, yeri geliyor kaldırım ve tretuvar düzenlemeleri yapıyoruz. Tabi ki yapılması gereken çok işimiz var. Özellikle alt yapı çalışmaları tam manasıyla tamamlansın ki üst yapı faaliyetlerini hayata geçirip, kalıcı hale getirelim. Bunun için de çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

YENİCEKÖY'E YAPILANLAR

Bildiğimiz gibi büyükşehir yasası ile birlikte Yeniceköy'ün mahalle statüsüne girdiğini ifade eden Taban, "Yeniceköy'ü çok farklı hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Hizmet Binamızla, Fatma Göztepe Huzurevimizle, Bilgi kültür evimizle, su, kanalizasyon, arıtma, çocuk parkları ve mahalle otoparklarımızla, doğalgazın getirilmesiyle, asfalttan tutunda İnegöl'ün doğa sporlarının merkezi olan DOSTUM ve diğer çalışmalarımızla Allah'a hamdolsun Yeniceköy'ü önemli hizmetler ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve çok şükür görüyoruz ki yaptığımız hizmetler ile Yeniceköy'ümüz İnegöl Belediyesinin farkını ve ayrıcalığını yaşıyor" açıklamasında bulundu.

28 SOKAKTA SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMASI

Şehrin dört bir tarafında sıcak asfalt ve sathi kaplama çalışmalarımızın devam ettiğini belirten Taban, "Bugünde Yeniceköy mahallemizde toplam 28 sokakta 27 dekar alanda yaklaşık 4000 m uzunluğundaki yollarda ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor.

Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi

Sathi kaplama çalışmasını yapmalarının sebebini de açıklayan Taban, "Burada sarf edilen maliyet, vatandaşlarımızın cebinden çıkan para ile yapılıyor. Daha önce ifade ettiğim gibi sokakta, caddede öncelikle alt yapıyı tamamlayacağız, daha sonra oradaki üst yapı çalışmalarını tamamlayıp kaldırımını, tretuvarını ve sıcak asfaltı yaparak daha konforlu bir alana kavuşturacağız. Buralardaki eksiklikleri aşama aşama o bölgedeki yerleşim, binalar, konutlar vücut buldukça bir bir tamamlayacağız. Bugünde bu 28 sokakta hemşerilerimizin yazın toz ve kışında çamurdan mağdur olamamaları için sathi kaplama (soğuk asfalt) uygulamasını hayata geçiriyoruz. Son olarak burada yürütülen çalışmanın Yeniceköy'deki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum" dedi.