Meta, Türkiye’de Threads’i geçici olarak kapatıyor! Meta, Türkiye’de Threads’i geçici olarak kapatıyor!
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan AGD Cerrah Temsilciliği Başkanı Orhan Bektaş, hayatın doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, faydalı ile zararlının, adaletle zulmün mücadelesinden ibaret olduğunu kaydederek:

“İslam sadece Müslümanlara değil, bütün dünyaya huzur ve barış getirecek değerleri bünyesinde taşımaktadır. Gençler de bu barışın teminatıdır. Barış, kardeşlik, sevgi, adalet ve huzur tüm insanlığın ortak talebidir.”

“ Müslüman gençlerin de bu değerleri taşımaları bir zorunluluktur. İşte bu değerleri taşıyan gençleri yetiştirmek de, başta aileler olmak üzere herkesin görevidir. Bizler de AGD olarak acizane bu görevi ifa etmenin mücadelesini veriyoruz” dedi.

ÇOCUKLARINIZI ANADOLU GENÇLİĞE GÖNDERİN
Geleceğe yatırım yapmak için Allah’tan korkan, kuldan utanan nesillerin yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Bektaş, şunları söyledi:

“Çocuklarımızı bu müstesna kuruluşa göndermemek için bir bahanemiz de yok. Geleceğe yatırım yapmak için Allah’tan korkan kuldan utanan nesiller yetiştirmemiz lazım.”

“ Bu günün bir de yarını var. Doktor yetiştireyim, avukat yetiştireyim, oğlum mühendis olsun, kızım eczacı olsun derken, adam yetiştirmeyi unutmayalım. Şayet Allah’ını kitabını, Peygamberini çocuklarımıza tanıtmazsak, bilin ki yarın da onlar bizi tanımaz.”

“ Çocuklarımızı en iyi okullarda okutalım, en iyi meslek sahibi yapalım, bundan daha doğal bir şey de olamaz zaten. Ama onların kalbine küçük yaşlarda Allah sevgisini yerleştirmez isek, sadece dünya sevgisiyle yetişen çocuktan ne babaya, ne anaya, ne vatana, ne de millete hayır gelmez.”

“ Diyeceğim şu ki, bu gün çocuklarınızı fırsat varken Anadolu Gençliğe gönderin. Allah’ını, Peygamberini, dinini, diyanetini onlara öğretin. Geleceğinize doğru yatırım yapın. Yarın kapıya çok bakarsınız da hiç geleniniz olmazsa, üzülürsünüz”

40 ÖĞRENCİDEN 40 HADİS
Konuşmanın ardından AGD Yaz Kursuna katılan Furkan Şen ‘Uyan Artık Yiğidim’ adlı şiiri okudu.

Yaz Kursuna katılan 40 öğrencinin Peygamber Efendimizin 40 Hadisini okumalarının ardından, Enes Haşim ve Murat Canbal ‘Gül Ahmedim’ adlı ilahiyi birlikte seslendirdiler. Peygamberimizin çocuklarla ilgili hikayelerinin anlatılmasının ardından öğrenciler ‘Çağlar Aşmışız Biz’ ve ‘Erler Demine’ adlı ilahileri okudular.

Grup Amenna tarafından seslendirilen ezgi ve ilahilerin ardından program AGD Cerrah Temsilciliği tarafından düzenlenen Yaz Kursuna katılan 40 öğrenciye kursa katılma belgeleri ile ‘Peygamberimizin Hayatı’ adlı kitap takdim edilmesiyle son buldu.