Kavşaktaki sinyalizasyon sistemi Valiliğin kararıyla kaldırılırken; ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların meydana geldiği kavşakta, artık kesintisiz ulaşım olacak. Çalışmaya tepki gösteren bölgede yaşayan vatandaşlar ise güvenli hale getirilen kavşağın yeniden ölüm kavşağına döndürüldüğünü söylediler.

Bursa-Ankara Karayolu Kalburt mevkiinde yaşayan vatandaşlar, sık sık meydana gelen ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazalara tepki gösterip, 3 yıl önce yetkililerden kavşakta gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

BOŞUNA MI YAPILDI?

Vatandaşların çağrısına cevap veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleriyle Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğü, kavşakta yenileme ve sinyalizasyon çalışması yaptı.

Bu çalışmanın ardından güvenli hale getirilen kavşakta bulunan sinyalizasyon sistemi Bursa Valiliğinin kararıyla kaldırıldı. Yeniden yapılan düzenlemeyle Karayolları ekipleri tarafından yolun ortasına kaldırım döşendi. Bu çalışmayla kavşakta kesintisiz ulaşım başladı.

Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor

VATANDAŞ TEPKİLİ

Ekiplerin yaptığı çalışmayı gören bölge halkı ise duruma tepki gösterdi. 3 yıl önce güvenli hale getirilen kavşağın yeniden ölüm kavşağına döndürüldüğünü savunan vatandaşlar çalışma yapan ekiple tartıştı.

Araç trafiğinin yoğun olduğu bölgede yaşayan vatandaşlar yolun karşısına geçmek için ölümü göze alıyor. Hızla giden araçların arasından geçen yayalar, sinyalizasyonun kaldırıldığı kavşağa üst geçit yada alt geçit yapılmasını istiyor.

Vatandaşların bu süreçte güvenli bir şekilde karşıdan karşıya nasıl geçeceği merak konusu oldu.

BURADA CAN GÜVENLİĞİ OLMAYACAK

Bölge sakinlerinden Ahmet Yavuzyiğit;

"Kavşakta sinyalizasyon çalışması yapıldıktan sonra burada kaza oranı sıfır. Burada kaza olmadı. Buradan yaya karşıdan karşıya nasıl geçecek. OSB Kavşağı ile Yenice köprülü kavşağın bir birine yakın olmasından dolayı buranın kapatıldığı söylendi."

"Buradan 17 mahalleye (köye) ulaşım sağlanıyor. Bu çalışma mantıklı değil. Bundan sonra burada can güvenliği yok. Kazaların ardından kavşağı zoraki yaptırmıştık. Burada sıkıntı olacak. Bu sıkıntının en büyüğünü biz çekeceğiz. Bizim hiç değerimiz yok mu?" diye sordu.

ARAÇLAR SAĞA SOLA DÖNEMEYECEK

Bu arada yolun ortasına kaldırım taşı döşenmesinden dolayı Cerrah OSB'ye yada Kalburt mevkiine gitmek isteyen araç sürücüleri Yenice köprülüğü kavşağı dolaşmak zorunda kalacak. Daha önce araç sürücüleri sinyalizasyon sistemine uygun olarak oluşturulan ceplerden sağa ve sola dönüş yapabiliyordu. Yayalar da aynı şekilde sinyalizasyonla karşıdan karşıya geçiyordu.

TRAFİĞİ GÜVENLİ HALE GETİRMİŞ OLACAĞIZ

Öte yandan ölüm kavşağı diye adlandırılan bölgede başlatılan sinyalizasyon ve yenileme çalışmaları sırasında AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin;

"İnegöl-Bursa yolu üzeri Cerrah kavşağı mevkiinde oturan mahalle sakinlerimizin bir talebi olmuştu. Bölge müdür yardımcımızla buraya gelip, incelemelerde bulunmuştuk. Burada bir düzenleme yapılmasını talep etmiştik. Bölge müdürlüğü yetkililerimiz bu bölgede incelemeler yaptılar.

Trafiğin akışını, yoğunluğunu ve yaya trafiğini ölçtüler. İncelemelerin ardından burası ile ilgili bir proje çalışması yapıldı. Proje sonucunda, aynen OSB kavşağındaki gibi sağdan ve soldan cep oluşturulacak."

"Sağa ve sola dönecek olan araçlar bu ceplere girip, sinyalizasyon sistemine uygun olarak seyir edecekler. Yayalarda aynı şekilde sinyalizasyonla karşıdan karşıya geçecekler. Kavşakta bulunan baba tabir edilen yer kalkacak, yol düzleştirilecek. Dolayısıyla trafiği biraz daha güvenli hale getirmiş olacağız" şeklinde açıklama yapmıştı.