Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi
Huzurevi sakinlerine İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu birbirinden güzel türkülerden oluşan repertuarla hoş bir akşam yaşattı.

‘HER YERDE SANAT’

Konser öncesi konuşan Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin;

“İnegöl Belediyesi olarak her kesimden herkesin seveceği kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmaktayız. Her yaş grubundan vatandaşımızın bu etkinliklere katılmasını hedefliyoruz.

Belediyemizce başlatmış olduğumuz ‘Her Yerde Sanat’ projesiyle, kırsal kesimlerde yaşayan hiçbir sanatsal etkinliğe katılamayan halkımızda dâhil olmak üzere tüm İnegöl’ü müzik, sanat ve eğlenceyle buluşturacak etkinlikler yapmaya da çalışıyoruz” dedi.

SANAT MÜZİĞİ KONSERİ TAHTAKÖPRÜ’DE

Sanatsal programlar hakkında bilgiler veren Şahin;

“İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Koromuz bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Kurşunlu mahallemizde coşkulu bir konser vermişti. Yine 23 Mart’ta İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Koromuz Tahtaköprü Mahallemizde Türk Sanat Müziği Konserini ve 25 Mart ise Türk Halk Müziği Koromuz Cerrah mahallemizde türkü konseri sahneleyecektir.

Bu akşam belediyemizin Yaşlılar Haftası münasebetiyle Huzur Evinde kalan yaşlılara yönelik düzenlemiş olduğu, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun hazırladığı, ‘’Yaşlılara Saygı Konseri’’ için burada toplandık” ifadelerini kullandı.

KORODAN SÜRPRİZ

Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Koromuz bir sürpriz yaparak Huzur evi sakinlerimiz için el emeği yiyecekler de hazırlamışlar, bizler bu akşam yapacağımız etkinlikle yaşlılarımıza huzurlu bir akşam yaşatmayı arzu ediyoruz. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir. Bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir”

İNSANLIK VE YURTTAŞLIK VAZİFESİ

“Sosyal sorumluluk projesi doğrultusunda geçtiğimiz senelerde Bursa, Çanakkale ve Konya’ya yönelik düzenlenen ve yaklaşık 10.000 yakın 50 yaş üstü vatandaşımızın faydalandığı geziler düzenlemiştik.

Yine İnegöl Belediyemizin yardım kuruluşu olan Umut Eli Sosyal Yardım Merkezi 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza ev temizliği ve bakım hizmeti veriyor. Ayrıca hafif tamirat işlerinden yakacak ve gıda yardımlarına kadar pek çok alanda hizmet veriyor.

Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak hepimizin insanlık ve yurttaşlık vazifesidir. Ben bu akşam Huzurevi sakinlerimize bu vesile ile hürmet ve saygılar sunuyor, keyifli akşamlar diliyorum”