BAŞKANI ZİYARET ETTİLER
İnegöl Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emel Güriş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bugün Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.
Yeni yönetimle tanışma ve dernek faaliyetleri hakkında istişarelerin yapıldığı ziyarette, Emel Güriş Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çiçek takdim etti.
FAYDALI İŞLER YAPACAĞIZ
Ziyarete ilişkin konuşan İnegöl Yardım Sevenler Derneği Başkanı Emel Güriş, "İnşallah İnegöl'de faydalı işler yapacağız. Yeni yerimizde yeni yönetimimizle faydalı işlere imza atacağız.
9 tane yönetim kurulu üyemiz var. Hepimiz birbirimize yardım ederek tek vücut olmak istiyoruz. Çok faydalı işler yapmayı planladık" dedi.
DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
İnegöl Yardım Sevenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mualla Kandemir ise "Derneğimizin şuanda yardıma ihtiyacı var. Hayırseverlerin derneğimize yardımda bulunmalarını istiyoruz. Bu maddi de olabilir manevi destekte olabilir. Her türlü desteğe ihtiyacımız var. Kira giderimiz ve benzeri giderlerimiz de var.
9 kişilik yönetimimizle bizler canla başla çalışıyoruz. Kimilerine göre eksiklerimiz vardır, kimilerine göre artılarımız vardır. Nihayetinde biz çoğumuz emekli ve ev hanımı olmamıza rağmen insanlara yardım etmeyi amaçladık.
Çevreden aldıklarımızı öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gönül ister ki çok daha fazla insanlara ulaşalım ve yardımcı olalım. Ama ayağımızı da yorganımıza göre uzatmak zorundayız" diye konuştu.
STK'LARDA GÖREV ALMAK FEDAKARLIK İSTER
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da İnegöl'ün 250 bin nüfusuyla, sanayisiyle, tarımıyla, köftesiyle, mobilyasıyla güçlü bir şehir olduğuna dikkat çekerek:
"Takdir edersiniz ki 250 bin kişinin yaşadığı bir yerde ihtiyaç sahipleri de maddi durumu sıkıntılı olan insanlar da veya maddi durumu iyi iken farklı sebeplerle birden kötü duruma düşmüş insanlar da olabilir.
Dolayısıyla bunları ikame etmek için hem Belediyemiz hem Kaymakamlığımız ve beraberinde bu tip sivil toplum kuruluşlarının katkıları ve destekleri var. Yardımseverler Derneğimiz de yıllardır tanıdığımız, izlediğimiz Kevser Hanımın Başkanlığında iyi niyet ve samimiyetle çalışmalar yapmaya çalışan bir dernek.
Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki yeni yönetimimiz ve Başkanımız çok daha güzel işlere imza atacaklar. Önemli olan mevzuyu bir adım daha ileri götürebilmek. Ben görev alanlara şimdiden kolaylıklar diliyorum.
Sivil toplum kuruluşlarında görev almak, oralarda zaman harcamak, maddi ve manevi katkı vermek gerçekten fedakarlık gerektirir. Evinizde oturmak veya kendi işinizle ilgilenip başka hiçbir şeyle ilgilenmemek gibi bir durum varken birilerine faydalı olmak ve değer üretmek adına sarf edilen bu çabaların çok değerli ve kutsal olduğunu düşünüyorum.
O yüzden de hem dernek başkanımıza hem de yöneticilerine bu fedakarlıkları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek