İnegöl'deki bir otelde gerçekleştirilen programın açılışında konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, Derneğin İnegöl'ün örnek projelerine üyelerinin desteği ve enerjisiyle 27 yıldır hizmet etmeye devam ettiğini söyledi.

Yaptıkları çalışmalara değinen Özdemir, "İlk günkü coşkuyla hem üyelerimize hem de şehrimize kişisel gelişim, mesleki gelişim, sosyal gelişim ve toplumsal gelişimi konu alan birçok etkinlik gerçekleştirdik. Şehrimize vizyon katacak birçok projeye imza attık. İnegöl'ün ticari hayatına yön veren siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle, sürekli büyüyen ve bölgesinde söz sahibi olan derneğimiz yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Dernek olarak öncelikli amacımız, üyelerimiz arasında ticaret köprüsü kurarak, aralarında alışveriş yapmalarına vesile olmaktır. Her ne iş yaparsanız yapın, yaptığınız işi sevin. İnsanın sevmediği bir işte başarılı olması mümkün değildir. Hedefler belirleyin. Sevdiğiniz işi yapın, sevmediğiniz, sahiplenmediğiniz işlerde mutlu olamazsınız. Ekonomik daralmalar döneminde her zaman ikinci bir B planınız olmalı. Bütçe kültürünüzün mutlaka oluşması lazım. Başarı, şöhret, makam, para gelebilir, önemli olan bunları hazmetmektir. İş hayatında yükselenlere bakarsak, çok çalıştıklarını, işlerini sevdiklerini, başarmaya ve yükselmeye azimli olduklarını görürüz" diye konuştu.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

'Değerlerle yönetmek; başarı, hayat ve liderlik' konulu söyleşin konuşmacısı Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören ise katılımcılara girişimcilik, yönetim, liderlik, bilginin gücü başta olmak üzere çeşitli konularda altın öğütler verdi.

Yönetimde girişimcilikle, hayatta her şeyin hayal etmekle başladığına dikkat çeken İzgören, "Bir işe girişirken analiz yapmak da çok önemli. Strateji oluşturmak, planlamak ve hedef koyabilmek de diğer önemli unsurlardan birkaçı. Stratejide geleceği sen belirlersin. Birey olarak, şirket olarak, ülke olarak gelecek planı yapmazsan, biri senin için gelecek planı yapar. Kendiniz için gelecek planınız olmalı. Yoksa gideceği yeri belli olmayan yelkenliye hiçbir rüzgarın faydası olmaz. Hedef koyabilmek ve strateji hazırlamak başarıyı getirir. Motivasyon o kadar gereksiz ki. Mücadele ruhuna sahipsen ekibine acayip ilham verirsin ve ilham kalıcı bir şeydir, 100 yıl bile sürer, motivasyon ise çok kısa sürer. Ekibine liderlik mi ediyorsun, o zaman emek koyacaksın, ekibinle beraber yürüyeceksin."

"Ekibinle yediğin yemek bile aynı olmalı. Başarı anında ortalıkta mısın, başarısızlık anında kayboluyor musun, yoksa başarısızlıkta çıkıp, yapılan hatayı toparlayabiliyor musun? Bütün ekip katılıp katılamadığına bakar. En önde yürüme cesaretiniz yoksa ortalıkta dolanmayın. Kendinizi bilgiyle donatın. İnsan öğrenmeyi bıraktığı zaman yaşlanır. Bilgi peşinde koşmak ise dünyanın en önemli şeyidir. Bilgini de paylaşacaksın, sadece kendine saklamayacaksın. Yeri doldurulamaz bir yöneticiysen hayatta yükselemezsin. Bilgi ışık gibidir, sızacak yer bulur ve içeri girer. Kapıyı açın, ışıktan yararlanın." dedi.

Derneğin yeni üyeleri Fatih Bolat, Gökhan Tuğrul, Ahmet Faruk Boztaş, Merve Efe ve Sevcan Salık Coşar'a katılım belgeleri ve rozetleri takdim edilirken; program, konuşmacı Ahmet Şerif İzgören ile gecenin sponsorlarına plaket takdimi ile sona erdi.