İnegöl'deki sağlık hizmetleri, yıkılan Huzurevi binasının yerinde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Yaşam Merkezi projesi ile tek çatı altında toplanıyor.

Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın! Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın!

Ekonomik kriz nedeniyle kentteki birçok projenin yapımı durdurulurken; yapımı devam eden tek yatırım Sağlıklı Yaşam Merkezi. 2019 yılında tamamlanıp hizmete açılması hedeflenen merkezin bünyesinde; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Ergen Çocuk Merkezi Aile Sağlığı Merkezleri gibi birimler yer alacak. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de buraya taşınacak.

YAN YANA İKİ BİNA YAPILACAK

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan yaptığı açıklamada;

"İnegöl'e önemli bir sağlık yatırımı gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı Yaşam Merkezi eksiğimizi gideriyoruz. Yan yana iki bina yapılacak. . Toplamda 5 bin 600 metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. Çok büyük bir yapı olacak. Bu binalardan dikey yani yüksek olanı İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak idari hizmet verirken, yatay bina ise Yaşam Merkezi olarak şifa dağıtacak. Sağlıklı Yaşam Merkezi 2019 yılının 3. ayında hizmete girmiş olacak. Kronik hastalıklar, kanser taramaları, anne sütü, sağlıklı gebelik, bağımlılıklarla mücadele gibi kronik hastalıklarla ilgili mücadeleleri yapacağız ve hastanelerdeki gereksiz yığılmaların önüne geçeceğiz" dedi.