Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız
Kütahyalılar ve Domaniçliler Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Sargın ve yenilenen dernek yönetimi Başkan Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin 2015 yılı etkinlikleriyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, dernek yönetimi yapacakları çalışmalarla ilgili Başkan Aktaş’tan destek istedi.
Ziyarette kısa bir değerlendirme yapan Dernek Başkanı Mehmet Sargın; “İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği olarak 1998 yılında kurulduk. Kuruluşumuzdan bugüne kadar İnegöl’ümüzün sosyal ve kültürel hayatına katkı koymaya çalıştık. Hemşerilerimizin yanında olarak onlara yardımcı olduk” dedi.

Sargın konuşmasında geçtiğimiz Pazar günü yapılan 8. olağan kongreye de değinerek kongreye olan yoğun katılımdan oldukça memnun olduklarını belirtti. “Dernekçilik gönüllülük esasına dayandığı için derneklere yönetici bulmak zor” diyen Sargın, bu durumun kendi derneklerinde tam aksi olduğunu, yönetime girmek isteyen kişi sayısının çok olduğunu belirterek; “Şahsım ve yönetim olarak bunu çok önemsiyoruz. Talebin çok olmasının bizim geçmişte ne kadar güzel ve doğru işler yaptığımızın göstergesi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Derneğin bugünlere gelmesinin kolay olmadığını aktaran Sargın konuşmasını şöyle sonlandırdı; “Başta bu işe önderlik eden bu işin mayasını oluşturan değerli Belediye Başkanımız, ağabeyimiz Alinur Aktaş var. Bu bağlamda kendisine şükranlarımı sunuyorum. Her zaman maddi manevi yanımızda oldu, desteklerini esirgemedi. Bundan sonra ki süreçte de dernek olarak inşallah hemşerilerimizi bir araya toplamak ve İnegöl’ün sosyal, kültürel hayatına katkı koymak adına çok daha güzel projeler yapmayı hedefliyoruz. Bizi kabul ettikleri için Başkanımıza bir kez daha tekrar teşekkür ediyorum”.

Sözlerine başkan ve yeni seçilen dernek yönetimine başarı ve kolaylıklar dileyerek başlayan Başkan Alinur Aktaş; “İnegöl’ün renkli bir çiçek bahçesi olduğunu söylüyoruz. İnegöl gerçekten farklı şehirlerden göçüp gelmiş insanların, farklı coğrafyaların renklerinin bir arada bulunduğu çok güzel, çok hareketli bir şehir. Tabi bu şehrin dinamiklerini ayakta tutan önemli kültür ve hemşeri derneklerimiz var. Domaniçliler Derneği de gerçekten kurulduğu günden beri bu konuda güzel hizmetler yapmış, beraberinde de önemli aktivitelere imza atmış bir derneğimiz. Bugün hali hazırda başkanlığı devam ettiren ve geçen hafta yapılan kongreyle yenilenen yönetimiyle dernek başkanımız Mehmet Sargın arkadaşımız ziyaretimize geldiler” dedi.

Derneğin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yaptıklarını dile getiren Başkan Aktaş; “Bugün burada derneğimizin yeni dönemde belediye işbirliğiyle beraber yapabileceği projeleri konuşuyoruz. Özellikle İnegöl halkı tarafından çok istenilen yağlı güreşlerle alakalı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yağlı güreşler bildiğiniz gibi Domaniç’in kültüründe ve geçmişinde çok ciddi yeri olan bir aktivitedir. Bunu farklı organizasyonlarla da süsleyerek nasıl şenlik havasına çevirebiliriz noktasında bazı istişarelerde bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde bununla alakalı çalışmalar yapıp, detayları da kamuoyuyla paylaşacağız. Ben özellikle bu organizasyonda görev alan, maddi, manevi fedakârlık yapan başta hanımefendiler ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Cadde ve sokakları imar etmek işin bir boyutu ama asıl önemli olan gönülleri ve zihinleri imar etmektir” diyen Aktaş; “Bu nokta da derneklerimizin ve bu tip diğer sivil toplum kuruluşlarının çok ciddi fonksiyonu ve katkısı var, onları da bu noktada fedakârlık yapan arkadaşlarımız oluşturuyor. Kendilerine tekrardan hoş geldiniz diyorum ve bu katkı ve desteklerinden dolayı da teşekkür ediyor, çalışmalarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.