HEPİMİZ OKUMALIYIZ

Okul Müdürü Mevlüt Bilgin yaptığı açıklamada, okullarında geçen yıl başlayan projenin bu yıl daha kapsamlı uygulanacağını, faaliyetlerin okul çapında ve İnegöl'de daha etkin uygulanacağını anlattı. Projenin hedef kitlesinin tüm İnegöl olduğundan projeyi diğer okullara da yayarak genişletmeyi, ortak faaliyetler gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Mevlüt Bilgin, "Değerli İnegöl halkı, velilerimiz ve sevgili öğrenciler, sizinle bir kez daha kitap okuma faaliyeti için birlikteyiz. Görüyorum ki bir önceki okuma faaliyetimize oranla okur sayımız artmış. Bu bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor ve İnegöl'e yayılarak okur sayımızı arttıracağınıza dair inancımızı, arttırıyor. Toplumları aydınlığa kavuşturacak olan eğitimcilerdir. Eğitimcilerin görevi bilgi vermenin yanı sıra topluma önderlik ederek bilimi halka benimsetmek ve yaymaktır. Bu da ancak topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmakla olur. Kitap okuyan toplumlar medeni toplumlardır. Kitap okuyan toplumların suçlu sayısı az, yazarı, bilim adamı çoktur."

Denklikte sıralama kriteri getirildi Denklikte sıralama kriteri getirildi

ÇOCUKLARIMIZLA BİRLİKTE OKUYALIM

"Kitap okuyan toplumların fertleri anlayışlı, görgülü ve aydın kişilerdir. Kitap okuma alışkanlığını gençlerimize kazandırmalıyız. Bu işi yaparken dayatarak değil; ekmek gibi, su gibi ihtiyaç hissettirerek okutmalıyız. Her akşam televizyonu, bilgisayarı kapatıp bir saat ailece kitap okuyarak işe başlayabiliriz. Çocuklarımız, gençlerimiz bunu bir süre sonra ihtiyaç olarak algılayacak ve alışkanlık kazanacaktır. Evlerimizde en önemsediğimiz bölüm kitaplığımız değilse çocuğumuzun kitap okumasını bekleyebilir miyiz? Çocuğumuzun odasında kendisine ait bir kitaplığı yoksa biz kitap okumuyorsak ona nasıl kitap oku diyebiliriz? Çocuğumuza doğum gününde kitap yerine oyuncak alıyorsak, okumayı sevmesini nasıl bekleyebiliriz?" diye konuştu.

Konuşmanın ardından sınıf öğretmeni Rukiye Aral'ın hazırladığı okumanın önemine değinen Hacivat Karagöz gölge oyunu, sınıf öğretmeni Özlem Yakışıklı'nın hazırladığı İngilizce müzikli dans gösterisi ve sınıf öğretmeni Saniye Fırat'ın hazırladığı vals gösterisi sunuldu. Müzikli gösterilerin sonunda öğrenciler kitap okumanın önemini anlatan cümleleri koro halinde söylediler. Gösterilerin ardından veli, öğrenci ve öğretmen grubu müzik eşliğinde okuma faaliyetini gerçekleştirdi. Faaliyet sırasında öğrenciler yoldan geçen yetişkinlere kitap dağıtarak herkesi kitap okumaya davet ettiler.