AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı
Gazetemize mail yoluyla ulaşan bir vatandaş yaşadığı sorunları şu şekilde aktardı:

ADAM AKILLI KART DOLUM MERKEZİ YOK

“Belediye başkanı hayatında bir kez tebdil-i hal yapıp halk otobüsüne binmiş mi acaba Yüzlerce metre yürüyorum kart doldurmak için… Çünkü adam akıllı kart dolum merkezi yok. Buluyorum bu sefer de limit kalmamış cevabını alıyorum… Sonra yine yüzlerce metre yürüyüp başka dolum merkezi arıyorum. 15-20 dakika otobüse binmek için uğraş veriyorum.”

DURAKLARIN ARALARI ÇOK FAZLA

“Kent kart dolum merkezleri arasında yüzlerce metre var. Kart doldurmak için kat ettiğin mesafede neredeyse gideceğin yere zaten varıyorsun. Sonra insanlara bu kartları 5er TLden satıp firmalar zengin edildi ama halk bunun meyvesini yiyemedi. Durakların araları çok fazla. Mesela oturduğum Mahmudiye Mahallesinde en yakınımda ki Kart dolum merkezi Ertuğrulgazi Caddesinin girişinde, durak ise Karanfil Sokak başında… Evim Karanfil Sokakta, kart doldurmak için yüzlerce metre yürüyüp Ertuğrulgazi Caddesine geliyoruz.”

“DOLUM MERKEZİ YAKININDA DURAK YOK”

“Eğer şansımız varsa kartı doldurup sonra tekrar geri dönüyor ve Karanfil Sokak başına durağa geliyoruz… Çünkü dolum merkezi yakınında durak yok. Durak yanında dolum merkezi yok. Ya kimi şehirlerde olduğu gibi durakların birçoğunun yanına banka ATMsi tarzı kart dolum makineleri koysunlar ya da dolum merkezlerini çoğaltsınlar.”

OTOBÜSLER KÜÇÜCÜK VE RAHATSIZ EDİCİ

Kullanımda olan otobüslerin çok kötü olduğunu aktaran vatandaş, “Otobüsler küçücük ve rahatsız edici. Kadın erkek sıkış tepiş biniyor. Otobüsler Bursada ki gibi büyütülsün ve rahatlatılsın. Otobüslerde amortisör sistemi yok. Ufacık bir çukurda kafamız neredeyse tavana çarpacak. Zıplaya zıplaya gidiyor, içimiz dışımıza geliyor. Belediye yetkililerinden ricamız lütfen o lüks arabalarından bir kaç kez inip tebdil-i hal yapsınlar da otobüslere binsinler… Halkın arasına katılsınlar. Düğünlere gitmek halkın arasına katılmak demek değildir. Halkın çektiği sıkıntıları çekmektir. Sonrada buna kalıcı çözüm üretmektir.”

SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNSUN

“Unutmayın ateşten gömlek giydiniz ve İnegölde yaşanan her sorun size vebal olarak yazılır. Hz. Ömerin “Hz. Muhammed’i (sav), hak Peygamber olarak gönderen Allaha yemin ederim ki, Fırat kenarında bir oğlak kaybolsa (yahut bir kurt bir koyunu kapsa) korkarım ki kıyamet gününde onun bile hesabı Ömerden sorulur demesin de ki yöneticilik inceliğini bizim yetkililerimizden de bekliyoruz. Bu kadar insanın hakkı üzerinizedir. Lütfen bir an önce sorunlara çözüm bulunsun” dedi.

SİZ DE HABER HATTIMIZI ARAYABİLİRSİNİZ
İnegöl’ün haber hattı: 715 30 57… Mail adresimiz: [email protected]

Bizi arayın, İnegöl’ün haberi olsun. Haber hattımızda, şehrimizle alakalı tüm şikâyet, talep ve görüşleri gündeme getiriyoruz.