Bursa'nın en yeni alışveriş merkezi Downtown'da 'Ramazan' bambaşka Bursa'nın en yeni alışveriş merkezi Downtown'da 'Ramazan' bambaşka
Vali Canbolat'ı Bursa Valiliği'ne gelişinde vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri, valilik çalışanları ve vatandaşlar karşıladı.
Polis Tören Mangasını selamladıktan sonra Valilik Binası fuaye alanında basın mensuplarına hitap eden Bursa Valisi Canbolat: "Değerli mesai arkadaşlarım, çok kıymetli Bursalılar, basınımızın değerli mensupları, 26 sene önce başladığım mülki idare amirliğinde ülkemizin birçok yerinde yaptığım görevlerden sonra Vali olarak üçüncü görev yerim olan kadim başkent Bursa'ya atanmış bulunmaktayım. Görevime, Anadolu Selçuklu Devletine başkentlik yapmış olan Konya'dan sonra Osmanlının payitaht şehri Bursa'da devam etme şerefine kavuşmuş oldum. Bana bu kutlu görevi bahşeden Cenab-ı Hakka hamd ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere vesile olan devlet büyüklerime de şükranlarımı arz ediyorum.
Tarih boyunca hep önemli bir şehir olma özelliğini koruyan Bursa ilimiz hiç kuşku yok ki ekonomik, sosyal ve kültürel yapısıyla, sanayisiyle, ticaretiyle zaten belli bir düzeye ulaşmış durumdadır. Bursa doğu Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalma dini ve sivil mimarisiyle İslam ve Hristiyanlığa ait kutsal mekanlarıyla, yeşil doğası ve zengin şifalı su kaynaklarıyla, doğal gölleri, şelaleleri, otantik mekanlarıyla, kış turizminde bir marka olan Uludağ ile ülkemizin doğal ve kültürel canlılığını en iyi şekilde yansıtan ve dört mevsim alternatif turizm çeşitleri sunan, kültürlerin buluştuğu şehir olarak kendisine has bir şehircilik modelini yaşamakta ve yaşatmaktadır. Bize düşen görev devraldığımız bayrağı, bize emanet edilen bu kutsal vazifeyi daha ileriye taşımaktır. Bunun için elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Bursa'da görev yaptığım süre boyunca vatandaşlarımızın memnuniyetini her zaman ön plana çıkaracağız. Bu vesile ile görevi devraldığımız bir önceki Bursa Valimize ve daha önceki Valilerimize yaptıkları çalışmalardan ve Bursa ilimize katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.
Bursa'yı 2023 hedeflerine götürmek için gücümüzün yettiği yere kadar birlik ruhu ile hareket etmeye gayret edeceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yaptığım bütün görevlerde olduğu gibi Bursa'da görev yaptığım sürece de en büyük silahım Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini yaşatmak, milli ve manevi değerleri her zaman ön planda tutmak, insan haklarına, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanıp saygı göstermek olacaktır. Hesap verilebilir ve şeffaf bir yönetim anlayışını ortaya koymaya gayret sarf edeceğiz.
Görevim esnasında toplumun her fertlerini kucaklayan, icraatlarında objektif, tarafsız, bulunduğu makamın gereklerini yapacak ve meslek etiğine bağlı en olumsuz şartlarda dahi görev bilinci ve şuuru içerisinde kurum hizmetlerini ve ilin kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, Bursa'nın sorunlarının çözümü konusunda tüm kesimlerle birlikte çalışmaya gayret sarf edeceğiz.
Bu itibarla başta kamu kurum ve kuruluşlarımızın kıymetli yöneticileri olmak üzere, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, tüm sivil toplum kuruluşlarımız, toplumun her kesiminin ve basınımızın katkılarını önemsiyor, kendilerinden kenti yönetirken bizlere yardımcı olmalarını bekliyorum.
Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan turizme, kültürden sanata, spordan kentin tanıtımına kadar, Bursa'nın parametrelerini doğru okuyup bir ekip ruhuyla çözülmemiş hiçbir sorun kalmaması ve şehre değer katan tüm bileşenlerin sonuna kadar harekete geçilmesine dair yapacağımız tüm çalışmalarda Rabbimden bizlere güç vermesini ve mahcup etmemesini niyaz ediyorum.
Bu vesile ile bugün burada bizleri karşılamak için bulunan herkese çok teşekkür ediyor, hepinize ve Bursalı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.
Daha sonra 'Valilik Şeref Defteri'ni imzalayarak makamına geçen Vali Canbolat, kentte yapılan çalışmalar hakkında konunun paydaşlarından brifing aldı.