Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün suyu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

“ÜST KATLARA ÇIKIŞLA ALAKALI SIKINTI VAR”
Su seviyesinin düştüğünü belirten Başkan Aktaş, “Su artık bizde değil BUSKİ’de. Temmuz ve Ağustos ayları kuraklığın en yüksek olduğu aylar. Bu sene malum kar yağmadı. Su seviyesinin düşmesinden kaynaklanan ve santra fiş olmayan binalarda üst katlara çıkışla alakalı sıkıntı var. Ama çok sıkıntılı boyutlarda değil.”

YETKİLİ BAŞKAN YARDIMCISI ALPER TABAN
“Ben kısa vadeli sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Şikâyetler ve sıkıntılar bize geldiğinde gidermeye çalışırız. İlgili yerlere de iletiyoruz. Bu arada BUSKİ bize bağlı olmamasına rağmen, her hangi bir sıkıntı olduğunda Başkan Yardımcım Alper Taban’ın yetkili olduğunu aktarmış olayım” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açıklamasının devamında önceki gün hayvan pazarında gerçekleştirilen yer kiralama ihalesinde usulsüz iddialarını cevapladı.

İHALEDEN İNEGÖL KARLI ÇIKTI
Başkan Aktaş, “Bu işten İnegöl karlı çıktı. Bir Allah’ın kuluna şahsım veya ekibim tarafından tahsis edilmiş bir metre kare yer söz konusu değildir. Elimden geldiğince herkese destek olmaya çalışıyorum. Yaptıklarımın sonuna kadar arkasındayım. Ben hayatım boyunca sağda solda eğilip bükülmedim. Her arkadaşa tavsiyem de bu; eğilmesinler, bükülmesinler. Yaptıklarının arkasında dursunlar” dedi.

YENİ HUZUREVİ ÇAĞRISI
STK’lara ve işadamlarına yeni huzurevi yapılması için çağrıda bulunan Başkan Aktaş, “İnegöl huzurevinde 40 civarında büyüğümüz kalıyor. İnegöl olarak bana göre, çok hayırlı bir işe imza atabiliriz. Gündemimizde olmamasına rağmen, gerekli destekleri sağlarız. Hastanenin yeni yerine geçtikten sonra, mevcut devlet hastanenin olduğu yere şehir meydanı ve belediye binası projemiz var. Huzurevini, kadın sığınma evini ve aş evini bir yapı içinde güzel bir kompleksi oluşturabiliriz. Bu vesile ile işadamlarımıza çağrı da bulunuyorum. Özel de yaptırmak isteyen olursa ismini o binaya verebileceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.