İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!
Bursalı bestekar, müzikolog, müzik hocası Erdinç Çelikkol hayatını kaybetti.

Cenazesi yarın öğle namazına mütakiben Ulu Cami'nden kaldırılacak.

Haberi Türk Sanat Müziği Sanatçısı Remzi Çelikyay sosyal medya hesabı üzerinden, "Çok üzgünüm.. hocaların hocası, bestekar, şef Erdinç Çelikkol hocam hakkın rahmetine kavuşmuştur. Yeri doldurulamaz, ondan çok şey öğrendik, Bursa'da musıki öksüz kaldı, başımız sağ olsun, Neriman ablama Tuğberk kardeşime ve tüm aileye tüm sevenlerine sabırlar diliyorum, mekanı cennet olsun inşallah" sözleriyle duyurdu.

ERDİNÇ ÇELİKKOL KİMDİR

Bestekar, ses sanatkarı, müzikolog, müzik hocası, yazar. 23 Mart 1938, Bursa doğumlu. Babası Hüseyin Rahmi ve annesi Ayşe hanımdır. Neriman hanım ile evli olup, 3 kız 1 erkek olmak üzere 4 çocuk, 3 damat, 1 gelin ve 7 torun sahibidir.

Müziğe 1951 yılında Bursa Türk Musıkisi Derneğinde başlayan Çelikkol; İzzet Gerçeker, Ekrem Yöntem, Yaşar Kızılay, Mehmet Kutlugün, Musa Kumral, Nebahat Üner ve Emin Ongan gibi değerli hocalardan yararlanmıştır.

Bursa Türk Musıkisi Derneği 1963 - 1985, Yenişehir, İznik 1955 - 58, Yalova Musıki Derneği 1986 - 2003, Yalova Belediye Konservatuarı (Tsm) Korosu 2004 - 2006 ve İnegöl; 1999 - 2010, Kuruluş aşamasından; 1983 - 2000 yılı Ağustos ayına dek; Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda Şef, Genel Sanat Yönetmenliği ve Müdürlük görevlerini bir arada yürütmüş, son olarak; Kültür Bakanlığı Bursa Klasik Türk Müziği Korosu Şefliği görevini, 14 Aralık 1999'dan emekli olduğu 23 Mart 2003'e kadar sürdürmüştür.

Beste çalışmalarına 1960 yılında başlamış, 2012 yılı Mayıs ayı itibariyle; 345 eseri TRT Repertuarına alınan bestekarın, sözleri Mustafa Töngemen'e ait "Gel gönlümü yerden yere vurma güzel, ne olursun" adlı Nihavend eseriyle 1991'de Milliyet Gazetesi okurlarınca Yılın Bestekarı unvanına layık görülmesi...1997 yılında İzmit Sabancı Kültür Merkezine Büstü' nün konması... Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarının bir sınıfına adının verilmesi... Adına "Şef Erdinç Çelikkol - Beste Yarışması - 2003" düzenlenmesi ve "Bir Bursa Akşamında Sanat 2005 - Erdinç Çelikkol Özel Gecesi" tertiplenmesi, sanatçının hayatta iken tattığı en büyük gururlarındandır.

Bursa Belediye Konservatuvarı'nın plan ve programına uygun olarak 4 sınıf için 2 cilt ve 1300 sayfadan oluşan Türk Musıkisi Bilgileri ile, Arapça, Farsça ve Osmanlıca kelimelerin açıklandığı Türk Musıkisi Dili adını verdiği kitaplarını Türk Musıkisi severlerinin istifadesine sunmuştur.

"Sanatçının emeklisi olmaz" sözünü kendisine ilke edinen Erdinç Çelikkol halen; Kocaeli - İzmit Büyükşehir Musıki Derneği (21), Gemlik Belediyesi Kültür Sanat Derneği (TSM Korosunu (17), Orhangazi Halk Eğitimi Merkezi TSM Korosunu (17); Öğrencilerinden oluşan, Özel Bursa Türk Musıkisi Topluluğu (yeni) ile Bursa Sanat Müziği Sevenler Derneği (yeni) (2011 - 2012) Korolarını çalıştırmaktadır.

Kültür Bakanlığı Bursa Türk Müziği Korosu şefliğinden emekli olan Çelikkol, Milliyet gazetesi okurlarınca 1991 yılında "en iyi bestekar" olarak seçilmiştir. TRT repertuarında çok sayıda bestesi yer almıştır.