Hayatın her alanında var olarak doğumdan ölüme hizmet anlayışıyla hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, üniversite adayı öğrencileri de unutmadı. Zorlu bir sınav maratonunun ardından 7 Ağustos tarihinde başlayan tercihler için öğrencilerin daha doğru yönlendirilmeleri adına İnegöl Belediyesi ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi işbirliği ile 'Üniversite Tercih Çadırı' kuruldu.

14 Ağustos'a kadar sürecek tercih dönemi boyunca hizmet verecek olan tercih çadırında, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin uzman eğitimcileri nezaretinde öğrenciler en doğru tercihleri yapabilmek için fikir alışverişinde bulunacak.

DOĞRU TERCİH YAPIN

Hafta başından bu yana süren tercih çadırı çalışmasını, Belediye Başkanı Alper Taban'da beraberindeki AK Partili yöneticilerle birlikte ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet edip memnun kalıp kalmadıklarını soran Başkan Taban, tercih çadırı çalışmasına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Başkan Taban, "Hafta başında başlamış olduğumuz üniversite tercih çadırı çalışmamızı hem yerinde görüp ziyaret etmek hem de duyurmak için bugün bir aradayız. Bildiğiniz gibi çok yakın bir zamanda üniversite sınavı gerçekleşti. Yaklaşık 2 milyon 260 bin öğrencimiz bu sınava girdi. Tabi öğrencilerimiz bu sınavda alın terini ortaya koydular ve bir sınavdan geçtiler. Öncelikle bu sınavların ve sonuçların kendilerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi! 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi!

EN DOĞRU TERCİHİ YAPMAK ZORUNDALAR

İnegöl Belediyesi olarak her alanda var olmaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Taban;

"Şehrin alt yapı eksiklerinden tutun üst yapı eksiklerine varana kadar, beraberinde şehirdeki sosyal yaşama, sosyal donatı alanlarına kadar, her yaştaki vatandaşımızın kişisel gelişimine kadar, ekonomik gelişimine kadar bunlara kafa yorarak bunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz. Burada söz konusu olan üniversite sınavı olduğunda, öğrencilerimizin sınav sonuçları neticesinde bir tercih yapmaları gerekiyor.

Bu tercihleri de en doğru şekilde yapmaları gerekiyor. Çünkü sınava giren çok sayıda öğrenci var. Kendilerinin almış oldukları bir sonuç var. Bu sonuç neticesinde de bu tercihleri en doğru şekilde yapmak zorunda öğrencilerimiz. Burada yapılacak bir hata belki de ulaşmak istedikleri mesleğe, varmak istedikleri hedefe varmalarını güçleştirip zaman kayıplarına sebep olacak" diye konuştu.

KIBRIS ÜNİVERSİTESİNE TEŞEKKÜR

Taban, İnegöl Belediyesi olarak bunun rehberliğini tek başına yapmalarının mümkün olmadığını da kaydederek; "Konunun uzmanlarıyla, bu alanda yetkinliği olan kuruluşlarla işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz. İnegöl Belediyemiz ile beraber Uluslararası Kıbrıs Üniversitemiz işbirliği yaparak bu rehberlik hizmetini birlikte vermeye gayret ediyoruz. Biz işin fiziki imkanları ve duyuru kısmını üstlenirken, onlar da teknik anlamda öğrencilerimize aldıkları sonuçla nereleri hedefleyebileceklerini anlatıyorlar.

İnşallah buradan çıkacak faydalı sonuçlarla öğrencilerimiz hedeflerine varmış olurlar. Biz bu konuyu önemsiyoruz, çünkü gençlerimizi önemsiyoruz. Genç kardeşlerimiz gelecekte yönetimlerde olacaklar, şehir yaşamında olacaklar, esnaflıkta, sanayicilikte, kamu kurumları veya özel sektörde yönetici olacaklar. Bizim de onlar sağlayacağımız fayda bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir. Desteklerinden dolayı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi yöneticilerimize de teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Öte yandan, tercih çadırından faydalanan öğrenciler de sağlanan bu hizmetten dolayı İnegöl Belediyesi ve Kıbrıs Üniversitesinde teşekkür etti.