11-12 ve 13 Kasım tarihleri arasında 1. tur olarak 24 günlüğüne umreye gidecek olan 77 kişiye yönelik, kutsal topraklarda yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

4 GÜN EĞİTİM

Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi? Ramazan Ayında gündüz çok uyumak oruca zarar verir mi?

Sani Konukoğlu Camii'nde başlayan seminerin 4 gün süreceği öğrenildi. Eğitimlerin ardından 11-12 ve 13 Kasım tarihleri arasında kutsal topraklara gidecek olan umrecilere Çamaşırlık Cami İmam Hatibi Rahmi Şahin, Süpürtü Cami İmam Hatibi Hasan Sargın ve Hacı Lütfullah Cami İmam Hatibi Ayhan Kızmaz eşlik edecek.

BU İLK KAFİLE

Seminer öncesi konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel,

"Allah nasip ederse ilk kafileyi 13 Aralık'ta Yenişehir Havalimanından uğurlayacağız. Hem bizler hem kendileri, aileleri hem de vatanımız, milletimiz ve tüm ümmeti Muhammet için dua edecekler. Hem gönül dünyalarını hem ömürlerini, gençliklerini, hayatlarını, aile yapılarını, toplum hayatındaki sosyal yaşantılarını yeniden Kur'an ve sünnet ekseninde imar ve inşa edecekler."

KIBLE BİLİNCİ

"Biz sağlıcakla gidip gelmelerini istiyoruz. Orada her şeyden önce kıble bilinçlerini tazelemiş olacaklar. En önemlisi de burada Peygamber Efendimizle tekrar ahitlerini tazeleyip, inşallah kendilerini yeniden imar ve inşa etmiş olarak dönecekler" şeklinde konuştu.