Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi
İnegöl Ülkü Ocakları’nda önceki akşam bayrak değişimi yaşandı. 2 yılı aşkın süredir İnegöl Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yürüten Uğur Bayram, Ocak binasında düzenlenen tören ile görevini yönetimindeki 2. başkan Yücel Erim’e devretti.

ÖNEMLİ OLAN SIRAT-I MÜSTAKİMDEN AYRILMAMAKTIR

Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Sütçü, devir teslimde yaptığı konuşmada;

“Bir değişim yapacağız. Uğur başkanımızı çok seviyoruz, İnegöl’e çok emeği oldu. Uğur başkan, ortaöğretimden bu yana İnegöl Ülkü Ocakları’nda yetişti ve aynı zamanda Ocak Başkanı olma şerefine nail oldu. Allah kendisinden razı olsun, güzel hizmetler yaptı. Ocağımızı yeni yerine taşıdı, güzel emekler verdi, güzel bir gençlik yetiştirdi. Burada onu görebiliyoruz. Aynı şekilde ondan sonra devraldığı bu güzel Ocak görüntüsünü ve bu güzellikleri daha ileriye taşıyabilecek bir kardeşimiz var. O da Yücel kardeşimizdir. Daha öncesinde kendisi ile görüştük. Planladığımız şekilde bir değişim gerçekleştireceğiz. İnanıyoruz ki buradaki insanlar Uğur kardeşimize gösterdikleri sevgiyi, saygıyı Yücel kardeşimize de göstereceklerdir” dedi.

KURAN VE BAYRAK HEDİYE ETTİ

Görev değişimlerinde yaptıkları bir ritüelden bahseden Sütçü;

“Özellikle Bursa için bizimle beraber ilk olduğunu düşündüğümüz bir olay vardır. Bayrak ve Kuran... Bize hep anlatılırdı, Bursa’mızın şehidi Yusuf İmamoğlu, şehit edilirken cebinde bir Kuran-ı Kerim olduğu söylenilir. Biz de ona ithafen Ocak Başkanlarımıza Kuran-ı Kerim ve bayrağı hediye ediyoruz ve diyoruz ki; bir aidiyet duygusu uyansın, gelecek nesillere aktarılsın. Hem ülkücü harekette şehidimizin hikâyesi canlı kalsın hem de ocak başkanlarımız torunlarına dahi gösterebilecekleri ‘Ben de Ülkü Ocaklarında başkanlık yaptım ve bayrak ile Kuran, Ülkü Ocaklarının bize bir hediyesiydi’ şeklinde bir anlam ifade etsin diye kendilerine bir bayrak ve bir de Kuran-ı Kerim hediye etmeyi uygun gördük” şeklinde konuştu.

BU BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ

İnegöl Ülkü Ocaklarının eski Başkanı Uğur Bayram da görevi bir bayrak değişimi olarak nitelendirerek;

“Ben bu bayrağı İnegöl’de en iyi şekilde taşımaya çalıştım. Camiamızın İnegöl’de bir hizmetkârı olmaya çalıştım. Bu bayrak yarışını Yücel başkanım devralacak. Ben sonuna kadar kendisinin yanındayım, emrindeyim. Bu araba hızla ilerliyordu sadece şoför değişti. Allah’ın izni ile araba daha hızlı gidecek. Benim yapamadıklarımı kendisi yapacak, hayallerimizi, hedeflerimizi gerçekleştirecek. Ben bu vesile ile en küçük hakkımı dahi herkese helal ediyorum, sizlerden de helallik istiyorum. Hasbıhal ettik, Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

HAK YOLDAN ŞAŞMAYACAĞIZ

İnegöl Ülkü Ocakları’nın yeni Başkanı Yücel Erim de şunları söyledi:

“Bugüne kadar görevi devam ettiren ve bizleri bu göreve layık gören Ocak Başkanım Uğur Bayram’a ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince ülkücü hareketin ilerlemesi için mücadelemizi vereceğiz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V. efendimizin ‘İki günü eşit olan ziyandadır’ Hadis-i Şerifine uygun davranabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Hak yoldan şaşmadan, Türk İslam ülkümüzü daha ileri noktalara getirmek için değerli dava arkadaşlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız. Bu duygularla hepinize saygılar sunar, teşekkür ederim”

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ, ARKANIZDAYIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin çiçeği burnunda İlçe Başkanı Müfit Besler de törende bir konuşma yaptı.

Besler; “İl Ocak Başkanımızın belirttiği gibi İnegöl’ün bu akşam da teşkilatçı yapısının ve Ülkü Ocaklarına bakış açısının güzel bir fotoğrafını sergiliyoruz. Meclis üyelerimiz ve ilçe yöneticilerimiz ile birlikte dün nasıl Uğur başkanımızın yanında ve arkasında olduysak bu akşam görevi devralan Yücel başkanımızın da arkasındayız. Her ne kadar siyasi parti ve Ocak olarak farklı misyonlarımız olsa da sonunda İnegöl’e hizmet etmek gibi bir görevimiz var. Başkanımıza hayırlı olsun diyorum, Allah utandırmasın, yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

“BAŞARILI HİZMETLER YAPACAKTIR”

Son olarak söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş ise;

“Bugün burada çok mutlu bir anı birlikte paylaşıyoruz. Sağ olsun Fatih başkanımız, Bursa Ülkü Ocakları Başkanımız olarak çok aktif bir görev üstlenmiş durumda. Tabi başkanın aktif olması yönetimine de ilçe ocaklarımıza da doğrudan yansımaktadır. Bu uyumdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnegöl özelinde de öteden beri İnegöl Ülkü Ocakları gerçekten çok başarılı, çok anlamlı görevler üstlenmişlerdir. Bu başarılı ve anlamlı görevlerden birini de Uğur kardeşimiz yaklaşık 2 yıldan beri çok başarılı bir şekilde yürütmektedir.

Yaklaşık 20 yıl önce Ülkü Ocaklarımız bu binada idi özellikle Ülkü Ocaklarımızın buraya yeniden buraya gelmiş olması ve bunun yanında ciddi maliyetlerin üstesinden gelmeleri de takdire şayandır. Bundan daha önemlisi manevi anlamda değerli genç kardeşlerimizin yetişmesinde çok büyük emekleri var. Bu yönüyle de kendilerini ve heyetini tebrik ediyorum. Görevi yeni devralan Yücel kardeşimiz de bugüne kadar İnegöl’de Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı örnek alarak onlardan alacak olduğu tecrübelerle Ülkü Ocaklarımızın emrinde çok başarılı hizmetler yapacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Teşkilatı ve İnegöl İlçe Teşkilatı olarak her zaman Ülkü Ocaklarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini özellikle istirham ediyorum. Son söz olarak da ‘Kahpe düzenin yiğit çocukları, yaşasın Ülkü Ocakları’ diyorum, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.