YARIŞMA 26 MART'TA

Türkiye genelinde Server Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü tarafından İnegöl'de de Çevre Kültür Derneği'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen "Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları"nın beşincisi 26 Mart'ta düzenlenecek. Yarışmanın tanıtım toplantısı Cumartesi günü Royal Otel'de gerçekleştirildi.

5.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Toplantıda konuşan ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan; "Farklı kategorilerde 7'den 70'e yarışma fırsatı veren "Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları" bu yılda tüm hızıyla devam ediyor. İlkini Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihali kitabından düzenlediğimiz yarışmamızın ikincisi Kur'an-ı Kerim Meali konuluydu. "Kur'an-ı Kerim'e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi" kitabı ardından "Riyazü's Salihin'den Seçkin Hadisler" kitabı yarışmamızın ardından 5.sini yine Kuran meali konulu yaptık" ifadelerini kullandı.

19 ŞUBAT SON GÜN

Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem! Muğla'da 3,9 büyüklüğünde korkutan deprem!

"Ufka Yolculuk 5, altı aylık bir süreç" diyen Arslan; "Kayıtlarımız başladı ve 19 Şubat 2017'ye kadar sürecek. Yarışma sınav tarihi ise 26 Mart 2017. Ödül töreni ise 6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde. Yarışmamızın amaçları şunlar: Toplumun her kesimini Allah'ın son mesajı ile buluşturarak Allah'ın rızasını kazanmak, Kur'an'ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmak, toplumun Kur'an algısını, Allah'ın "oku" emrindeki muradına muvafık hale getirmek, 2017 yılı içerisinde Kur'an-ı Kerim Mealinin okunmasını ve Allah'ın Kelamı olan Kuran-ı Kerim'in hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenlenmektedir. Ayrıca, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamaktır" diye konuştu.

BAŞVURU İNTERNETTEN

Arslan yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerektiğini aktararak; sınava katılımın ücretsiz olmakla beraber yarışmacıların kitaplarını kendileri temin edeceğini vurguladı.