BABASULTAN BARAJININ SUYU İNEGÖL TOPRAKLARIYLA BULUŞTU

Yeraltı sulama sistemi çalışmalarının tamamlanmasıyla, Babasultan Barajının suyu İnegöl topraklarıyla buluştu. Baraj suyuyla çifti tarlasını sulamaya başlarken; Ziraat Odasının düzenlediği programla patates ekilen tarlaya ilk su verildi.

Burada Oda Başkanı Sezai Çelik yaptığı açıklamada;

"İnegöl ovasının büyük bir hayalini gerçekleştirdik. Babasultan Barajından gelen suyu tarlaya verdik. Çiftçinin girdi maliyetlerinin düşmesi konusunda önemli bir proje. 4 bin 100 dönüm alan sulanacak.

Ortaköy ve Deydinler civarına kadar uzanıyor. Bu projenin çok önemli bir maliyeti vardı, gerçekleşmesi için müthiş bir performans sergilemek gerekiyordu. Bu performansı da Milletvekilimiz Hüseyin Şahin sergiledi."

ÇİFTÇİ MUTLU

"Bugün mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm çiftçilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugün burada bir açılış yapmıyoruz, bismillah diyerek bu suyu vereceğimiz için kurban kestik. Sayın Vekilimizin de hizmetleri çok olduğu için kendilerini davet ettik ve teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise:

"Çok uzun yıllardır beklenen bir hizmet. Toprak su ile buluştu. Allah bol bereket versin, mahsul değerini ve ederini bulsun, ürün kalitemiz artsın.

Bu konuda büyük Türkiye Cumhuriyetinin imkanları, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Orman ve Su İşleri Bakanımızın çok büyük desteği var. Kendilerine müteşekkiriz. Yılların hayali gerçekleşti."

"Çiftçimiz mutlu. Yerin altına döşenen su şebekesinden cazibeyle gelen su ürünü suluyor. Alın terimizin karşılığı fıskiyelerden bereket olarak akıyor.

Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz üzerinde kara bulutlar dolaştırmak isteyenlere aman vermesin. Türkiye hak ettiği noktaya gelecek. 4 yıl önce 'en büyük hayalim bu suyun toprakla buluşmasıdır' demiştim."

Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda Türkiye, Euro Bazında Asgari Ücret Artışına Rağmen Avrupa'da Düşük Sıralarda

"Allah herkesten razı olsun. Bundan faydalanmak için çiftçilerimizin BUSKİ binasından üye olmaları gerekiyor. Şuana kadar yüzde 10 nispetinde beklenen gerçekleşti. Bir an önce üye olup sayaç ve kartlarını alırlarsa biz de bu konuda hizmetin herkese ulaştığını görürüz" diye konuştu.

ÇİFTÇİLER DUA EDİYOR

Çiftçi Mustafa Uçar da yaptığı açıklamada;

"Bu suyu bize getirenlerden Allah bin kere razı olsun. Çiftçi kardeşlerimiz yeraltı suyu olmayan binlerce tarlalarda mahsulünü ekti, sulayacak zaman bulamayınca bu konulara yöneldik. Her şeyimizi tamamladık, suyumuzu da verdiler. Genç çiftçiler olarak yapılan bu hizmetlerden memnunuz" diye konuştu.

Projenin hayal olduğunu dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman,

"Babasultan projesinin temeli 1991 yılında atılmıştı. Bu bizim uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir projeydi. Sayın Vekilimizden sonra bu iş çok hızlı bir şekilde yürüdü. Köylüler olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.

KURBAN KESİLDİ

Konuşmaların ardından kurban kesimi yapıldı. İlçe Müftüsü Kazım güzel'in yaptığı dua sonrası vanalar açılarak tarla sulandı.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de hizmetleri ve desteklerinden dolayı Milletvekili Hüseyin Şahin'e teşekkür plaketi takdim etti.