Dernek Başkanı Fatih Saman'ın şehir dışında olmasından dolayı programa; yöneticilerden Müslim Serbest, Mustafa Işıklar ve Ümit Haraslı katıldı.

Derneğin Denetleme Kurulu Üyesi Müslim Serbest, Derneğin 1974 yılında Marmaragücü Spor Kulübü olarak kurulduğunu daha sonra Marmara Spor, Yeşil Marmara Spor gibi adlarla sportif faaliyetlerde bulunduğunu, 1993 yılından itibaren Merhum Feyzullah Mahmutlar başkanlığında 6 arkadaşı ile birlikte bugünkü adıyla İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak faaliyet gösterdiğini belirtti. Serbest ayrıca Rumelilerin örf, adet ve geleneklerinden örnekler verdi.

FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Işıklar ise Derneğin üyelerine iftar yemeği düzenlediklerini, Muharrem ayında Aşure ikram ettiklerini, Temmuz veya Ağustos ayında Cerrah'ta Petla Şenliği düzenleyeceklerini söyledi.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Haraslı da Ata yadigarı örf, adet ve gelenekleri yaşatmak; yaşadıkları kente, ülkemize eğitim, sağlık, ekonomi ve kültür alanları olmak üzere her konuda katkı koymaya çalıştıklarını söyledi.

Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?

Program sonunda ise Yapımcı tarafından derneğe teşekkür belgesi takdim edildi.